Uredelig og usaklig valgkamp er bare ødeleggende

Av
DEL

LeserbrevEtter Bygdepostens artikkel vedrørende venteliste på Modumheimen har en rekke lokalpolitikere uttalt seg til både avisen og i sosiale medier. Bra! Debatt og diskusjoner rundt befolkningens opplevelse av kommunens tilbud er essensen i politisk ordskifte, men skal det være fruktbart er vi helt avhengig av at lokalpolitikerne er redelig og saklige. Her synes jeg vi har en vei å gå.

Jeg noterer meg at en listekandidat og kommunestyremedlem fra Høyre mener vi trenger et skifte i Modum kommune når, og jeg siterer, «dagens posisjon synes det er greit at vi har gamle pleietrengende eldre som må bo hjemme og ikke få den hjelpa de er berettiget …», og underforstått mener hun dette hadde vært unngått om man bygde ut 144 plasser slik Høyre ønsket. Dette er en påstand som faller på sin egen urimelighet. Det er hårreisende å påstå at politikere som er engasjerte og jobber for bygda si ser på enkeltpersoners vanskelig situasjon med skuldertrekk, samtidig som man unnlater en rekke fakta som kommer frem i saken kandidaten linker til. Jeg påpekte personlig at dette er uredelig av henne, uten å få tilsvar.

Tilsvar gir en av FRPs kandidater og kommunestyremedlem, og kommer meg nok en karakteristikk, denne gangen av mitt eget parti. En ren usaklighet, der altså. Legg ved at også Høyres ordførerkandidat kommenterer i Bygdepostens kommentarfelt påstander som er grove og udokumenterte, som for eksempel at ventelisten i Modum er en «bløff». Slike uttalelser synes jeg det må stilles spørsmålstegn ved, og det av tre hovedårsaker: man villeder velgerne sine med udokumenterte og til dels uredelige påstander, man forpester det som burde være en oppklarende og saklig debatt, og man glemmer at man usaklig rakker ned på folk som deltar i lokaldemokratiet fordi de er opptatt av å bidra. Hvem orker å engasjere seg om det skal være sånn?

Så vil nok enkelte hevde jeg ikke er tykkhuda nok og at dette er en del av det politiske gamet. Kanskje det, men jeg synes det er ganske barnslig og ødeleggende, og jeg tror de fleste av innbyggerne synes det og. Så legger jeg til at ingen er ufeilbarlige, jeg tror de fleste partier har svin på skogen. Derfor har jeg en oppfordring til alle partier og deres medlemmer – saklighet og ditt partis politikk i sentrum i siste rest av valgkampen bør være målet. Fortsatt god valgkamp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags