Gå til sidens hovedinnhold

Mester Grønn, Bygdeposten og Jon Hovland

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jon Hovland, gruppeleder i Modum Høyre hadde et innlegg om dette forleden.

Det gjelder utbygging av Nærsenteret i Vikersund og lokaler for Mester Grønn. Han gir honnør til Bygdeposten fordi «når endelig Bygdeposten tok tak i saken, falt løsningen raskt på plass».

Jeg syns det er flott at Bygdeposten skrev om Mester Grønn og at saken ser ut til å gå en god løsning i tråd med det utbyggeren av Nærsenteret i Vikersund og Mester Grønn ønsker.  Ikke minst også i forhold til hva Vikersund som handelssted trenger.

Les også

Bygdeposten var grunn til rask løsning for Mester Grønn

 

Men Jon Hovland skriver også i innlegget sitt: «Jeg forstår at verken Hartz eller Altern vet hvordan en byggesak går fram. Deres reaksjoner blir helbom».

Videre skriver han: «Ordfører og varaordførers reaksjon skremmer meg. De framstod kun som marionetter for et kommunalt byråkrati».

Han sier altså at ordfører og varaordfører fremstår som dukker med bevegelige lemmer som ordet marionette betyr. Ordet brukes også i overført betydning om en person som ikke har egen vilje, men lar seg styre og bruke av andre som er mektigere, altså samme betydning som det norske «nikkedukke».

Les også

Ros og ris til Bygdeposten

 

I en mail til meg lille julaften skrev Hovland om et par ting og jeg tar ut en av sakene derfra:

«Se bare på påbygget på Nærsenteret, der snudde teknisk med en gang etter mitt (Hovlands) innlegg»

Altså er det hans og ikke Bygdepostens eller andres innsats som er årsaken til at dette nå ser ut til å gå greit.

Vi snakker mye om å framsnakke i Modum, viktigheten av akkurat det. For meg betyr det å snakke opp, ikke ned. I det ligger det også å behandle andre og andres meninger med respekt. Å beskrive andres meninger som helbom og noen som marionetter faller utfor dette, langt utenfor.

Kommentarer til denne saken