Uten gjennomslagskraft

Skjermdump fra bygdeposten.no 26. april 2017.

Skjermdump fra bygdeposten.no 26. april 2017.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Svar til ordførerne i Midtfylket: «Det er jo blant annet min oppgave som ordfører å sette ny rv. 35 og avkjøring til Sigdal i Åmot på dagsorden, men jeg må innrømme at jeg ikke strekker til.»

Dette sier ordfører Tine Normann (SP) i Sigdal i Bygdeposten.

LES SAKEN HER: Ordførere i vei-vakuum

Dette er en erkjennelse de tre øvrige ordførerne i Midtfylket må ta med seg. Vi har ikke råd til nok en gang å være taperne i samferdselsløftet som nå skjer over hele landet, hvor det foregår betydelige og mindre betydelige utbygginger.
Nå må vi som region stå samlet og vise at vi er verdt å satse på.

Fire kommuner skal og må ta seg råd til ett årsverk for å kunne ansette en lobbyist! En slik stilling vil bidra med å skape arbeidsplasser og boligvekst for fremtiden. Om vi ikke kommer oss med toget nå ser fremtiden dyster ut for midtfylket, og vi vil for alltid ligge etter i utvikling.

Å ansette en lobbyist vil være liten investering med potensielt enorm avkastning, med forholdsvis lav risiko i det store bildet. Samlet har disse kommunene et budsjett på nærmere 2 mrd. En satsing på et årsverk samt noen prosjektmidler fordelt på 4, vil gi betydelig økte muligheter for ny rv.35 og stor økonomisk vekst i regionen. Ordførerne har ikke råd til å la dette toget forlate perrongen.

«En politisk runddans hvor endene alltid møtes ved utgangspunktet» er det siste midtfylket trenger nå, vi trenger ledere som kan stå frem med handlekraft og tæl! Det ligger i ordførernes mandat å skape ringer, ikke utfordringer, ikke å ha ansvarsvegring, men bilring, forbedring og boligetablering.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken