Tullball fra AP om vei og bane

Skjermdump fra bygdeposten.no 8. april.

Skjermdump fra bygdeposten.no 8. april.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Aps Masud Gharakhani og Niclas Tokerud går høyt ut med kritikk av undertegnede og regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) i Bygdeposten.

De har tydeligvis ikke fått med seg at dette er tidenes største samferdselsløft. Ikke minst for Buskerud, som tildeles over 40 milliarder til viktige prosjekter.Togtilbudet i Hokksund er viktig for hele Midtfylket. Gharakhani etterlyser to togspor Drammen-Hokksund. Men Gharakhani, har du allerede glemt at du selv i Drammen bystyre har stemt for at det er to tog i timen til Mjøndalen og Hokksund som skal prioriteres? Som en del av Buskerudbypakke 2. Med visse tilpasninger kan dette løses på eksisterende banelegeme.

Rv35 er løftet fram som en viktig omkjøringsvei rundt Oslo i forslaget til NTP. Veien plasseres i et nasjonalt og strategisk perspektiv. Det er av svært stor betydning, og en forutsetning for at prosjektet Hokksund-Åmot skal kunne hevde seg i den knallharde konkurransen om veibevilgninger i årene som kommer. Glemselen har tydeligvis smittet til fylkestingsrepresentant Tokerud. Hvordan kan du kritisere andre, når du i fylkestinget selv har stemt for at rv35 Hokksund-Åmot er det LAVEST prioriterte veiprosjektet for Buskerud i NTP?

I kampen om samferdelsesbudsjettene spiller lokale prioriteringer en rolle. Gharakhani og Tokerud har hver på sin måte gitt tydelige signaler om togfrekvens framfor dobbeltspor i Hokksund, og om lav prioritering av rv35. Jeg kommer til å fortsette kampen for viktige tiltak i Midtfylket. Uavhengig av dobbeltkommunikasjonen fra Ap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken