Noen kommentarer til Hanneke Molenaar

Gamle Modumheimen rustes opp. Harald Silseth (t.v.) og Audun Eriksen.

Gamle Modumheimen rustes opp. Harald Silseth (t.v.) og Audun Eriksen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarMolenaar hadde et debattinnlegg i Bygdeposten 21. november.

For det første sider du at rommene på nyoppussede Modumheimen som står ferdig neste år, blir cirka fire kvadratmeter større enn på Furulund. Leilighetene på Furulund er cirka 40 m², og de nye (i A-fløyen) blir cirka 30 m² inkl. bad. Altså om lag 10 m² mindre og uten eget soverom.

Videre sier du at «vårt forslag går ut på å opprette et ressurssenter for demens som kan sammenlignes med Nederlands demenslandsbyer.» Hittil har du jo vært mer opptatt av å legge ned noe som har fungert utmerket i 15 år. Å sammenligne to etasjer på Modumheimen (sykehjemsplasser) med Nederlands demenslandsbyer blir helt søkt.

De Hogeweyk som de fleste refererer til, og som mange norske politikere har besøkt, har cirka 140 beboere. De bor i småhus med seks til sju beboere i hvert. I landsbyen er det kafeer, restaurant, frisørsalong, mange fritidsklubber osv. -og beboerne går rundt i landsbyen som på et lite tettsted. 

Flere steder i Norge er i gang med noe lignende. I Bærum er planen å bygge 136 boenheter fordelt på 17 bokollektiv og mange tilbud til beboerne. Å sammenligne dette med to etasjer på et sykehjem blir noe søkt.

Nå er det opp til kommunestyret 8. desember. Jeg tror fornuften seirer og at Furulund er reddet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags