Furulund – Modumheimen

Skjermdump fra bygdeposten.no 21. oktober 2017.

Skjermdump fra bygdeposten.no 21. oktober 2017.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevUtviklingen i dagens samfunn går utrolig fort. Det er ikke lenger snakk om vi skal ha ny teknologi, spørsmålet er når vi har det på plass, og i bruk.

I Modum bygger vi et nytt og moderne sykehjem. Kommunestyret vedtok at dette skal bygges med nyeste og beste teknologi. Dette gir større trygghet til brukerne, og lettere jobb for de ansatte. Et eksempel er der det tidligere var to til tre i morgenstellet, går det nå fint med en. Dette frigjør arbeidsoppgaver som igjen gir mer tid til flere brukere, og mer tid sammen med brukerne.

Dette er en nødvendighet for å møte morgendagens store behov innen eldreomsorgen.

Så litt om tall:

Vi bygger 96 nye sykehjemsplasser. Disse vil posisjonen skal erstatte de 80 gamle sykehjemsplassene, 10 heldøgnspleie i bofellesskapet, og nå det siste, 16 dementplasser på Furulund. Dette var totalt 106 plasser i eldreomsorg som erstattes med 96 nye sykehjemsplasser.

I 2016 sier årsmeldingen at var det 96 årsverk på Tun Modumheimen, disse dekket 80 plasser på Modumheimen og 16 plasser på Furulund.

På Furulund er det 10,6 årsverk, daglig leder for Tun Modumheimen har ansvar for begge stedene, dermed vil det bli 11 årsverk på 16 brukere på Furulund. Resten var på sykehjemmet, 85 årsverk på 80 brukere. Dette gir en pleiefaktor på 1,06 på sykehjemmet, og 0,69 på Furulund.

På grunn av ny teknologi kan vi legge opp til en pleiefaktor på 0,88 på nye Modumheimen. Da vil dagens 85 årsverk kunne gi 96 brukere en god hverdag.

Jeg vet det finnes flere i Modum som gjerne vil ha (har krav på) en sykehjemsplass, eller en plass på et av bo- og dagsentrene våre. Jeg vet også det ligger flere på bo- og dagsentrene våre som burde vært på sykehjemmet.

Furulund er et godt sted, som fungerer meget bra, dette stedet bør fredes i denne omorganiseringen av eldreomsorgen.

Bo- og dagsentrene våre ble bygget til trygghetsplasser, uten at det skulle være ansatte der. Hjemmesykepleien skulle innom der når det var nødvendig. Eneromsreformen bygget ned sykehjemmet vårt fra 120 til 80 plasser. Bo- og dagsentrene fikk da brukere med større pleiebehov, og det måtte ansettes pleiere også her. Der er vi i dag.

  • La Furulund forbli som det er i dag. La de som burde ha en sykehjemsplass, om de er hjemme, eller på bo- og dagsentrene våre, få fylle opp de 24 sykehjemsplassene.
  • La de som sitter hjemme alene, ser på TV-en hele dagen, de som nesten ikke tør reise seg, for de er redd for å falle.
  • La de få en tryggere hverdag på bo- og dagsentrene våre.

Kostnaden for kommunen blir ikke større enn i dag, vi strekker oss bare litt lengre.

BAKGRUNN:

24 gamle og syke må flyttes for å redde kjempetilskudd 

De ansatte forstår ikke at kommunen vil tvangsflytte gamle og syke 

Kjære politiker 

Her kan du se framdriftsplanen for nye Modumheimen 

Hvitt, sterilt og upersonlig 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags