Samling av handelsstanden i Modum

Av
DEL

LeserbrevJeg måtte dra litt på smilebåndet når jeg leste artikkelen i Bygdeposten torsdag. Jeg var nemlig i sin tid med på å legge ned Modum Handelsstand og satse på de lokale senterforeningene i tettstedene.

Det var her slagene sto, og handelsstanden som forening var bare et talerør overfor kommunen, samt at vi foretok noen markedsundersøkelser.

Modum Messa som ble arrangert av Åmot IF i 17 år skiftet i sin tid navn fra Åmotdagene til Modum Messa nettopp for å få med flest mulig av bedrifter/butikker i Modum og markedsføre disse utad.

Dette er historie, slike messer arrangeres omtrent ikke mer.

I Åmot ble alt konsentrert på Østsiden, og Åmotsenteret ble en suksess da det ble åpnet i 1987. 9 butikker under ett tak, senere utbygd og bygd sammen med en matvarebutikk, i dag Meny.

Hadde Vikersund gjort det samme for 30 år siden tror jeg Vikersund hadde stått enda sterkere som handelssted en i dag.

VIVA, i dag Nærsenteret i Vikersund skulle vært revet og et nytt moderne bygg med 15-20 butikker skulle vært bygd.

Mye positivt er imidlertid skjedd i Vikersund de siste årene.

Vi mangler en del bransjer i Modum som eksempelvis fotobutikk, parfymeri, veskebutikk, urmaker m.m., selv om det nok finnes litt av disse produktene i enkelte butikker.

Å få de store kjedene til å satse i Modum, når man ser bort fra dagligvaren, er vanskelig, med noen unntak, til det er nok befolkningen for liten.

Om Modum Næringsråd skal engasjere seg i dette, skal ikke jeg ha meninger om.

Mitt budskap er, lag sterke enheter i tettstedene, mye tafikk skaper enda større trafikk, vi er flokkdyr som liker å handle mest mulig på ett sted.

Lykke til med en samlet Modum Handelsstand.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags