Geithus – full av muligheter

GEITHUS: Jon Hovland (H) peker på mulighetene i tettstedene i Modum. I dag fra Geithus.

GEITHUS: Jon Hovland (H) peker på mulighetene i tettstedene i Modum. I dag fra Geithus. Foto:

Av
DEL

DebattGeithus har hatt mange industriarbeidsplasser i Modum i mange år, det er flere store der ennå. Vi har akkurat bygget Modums største barnehage ved Stalsberg skole. Stalsberg skole er kanskje den skolen i Modum med best plass til flere elever.

Snart kommer ny Geithus bro. Da ligger alt til rette for å tiltrekke oss flere store bedrifter som igjen vil gi flere innbyggere. Vi har Skredsvikmoen Næringsområde, et område på flere hundre mål.

Vi i Høyre vil jobbe for at rv. 35 blir en hovedfartsåre øst/vest, den beste veien utenom Oslo. Da kan vi i Modum ta en lignende rolle som Vestby kommune ved E6.

Dersom vi har en lignende arkitektkonkurranse som ved Vikersund Nord, kan vi få tegnet et område som kan inneholde mange nye, gode næringer, samtidig som vi kan beholde et godt turterreng. Tegne alt fra grunnen av vil gi store og gode muligheter.

Vi har jernbanen på nedsiden av rv. 35, kanskje en godsterminal kan etableres der? Vi kan kutte avkjøring ved Elko og Katfoss, bygge et nytt planfritt kryss midt på moen. Mulig fjellene på begge sider av veien kan være med å gi store trailere god start på påkjøringen, ved gode nedoverbakker. Avkjøringen kan skje på flata.

Veien langs rv. 35 planlegges nå av kommunen, vi må få tungtransport bort fra boligområdene. På Skredsvikmoen kan det bli nye næringer for flere hundre arbeidsplasser.

Med flere arbeidsplasser blir det flere innbyggere, da kommer muligheten med persontog på Randsfjordbanen. Vi må ha flere boliger rundt stasjonen i Geithus. Er det mulig å tenke seg lignende bygg i det området som ved Vikersund Nord. Vi har Furumo-området som et ypperlig idretts- og turområdet.

Ved den rette driven vil Geithus blir et stort sted igjen, det er mange muligheter. For 60–70 år siden var Geithus et stort næringssted, med fotballag i øverste klasse. Mulighetene er der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags