Låste dører på NAV Modum

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.NAV Modum innskrenket åpningstidene sine i vinter. Det hører nok med i vår tid, når vi skal gjøre stadig mer på internett i stedet for å besøke all verdens kontorer.

Men for kort tid siden var jeg innkalt til møte på NAV. Men jeg ble møtt av en stengt dør, og måtte vente utenfor. En saksbehandler kom ned og slapp inn en annen person. Da jeg spurte om jeg kunne få vente inne, gav hun meg streng beskjed om at jeg måtte vente utenfor.

Åpenlyst og uskjermet

Jeg skammer meg nok mer enn nødvendig for at jeg må møte på NAV. Ja, jeg godtar at jeg kanskje overreagerer. Men da jeg stod der, føltes det som om jeg stod og holdt et skilt hvor det stod «JEG NAVER». Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å stå der og vente, åpenlyst og uskjermet.

Men selv om jeg overragerer – hvor hører dette hjemme? NAV-kontoret tar vel inn ganske mange brukere til samtaler hver eneste dag. Likevel tvinger de oss til å stå utenfor og vente. Hvor hyggelig er det? Tenk når det blåser, regner, snør eller er kaldt. Hva med alle som har smerter og funksjonshemninger som gjør det vanskelig å stå? Eller alle oss som er ute av arbeidslivet på grunn av angst? I mitt tilfelle viste de i hvert fall ingen forståelse!

Innenfor døren står det fine stoler som man kan sitte på. Det er til og med et toalett som er beregnet på kunder som trenger det.

Venterom finnes andre steder

Det må da være mulig å gi oss et sted å vente! Det klarer man jo på alle andre offentlige kontorer som jeg vet om, også der det ikke finns noen resepsjon. Hvis de er redd for at man skal bruke pc-ene der, så kan man jo bare sette opp en ekstra vegg!

NAV Modum er en del av Modum kommune. Hvordan kan man være fornøyd med at brukere av tjenestene i kommunen blir møtt på denne måten? Vi fortjener å bli møtt med verdighet og respekt, og slippe å måtte henge utenfor NAV-kontoret når vi blir innkalt til samtale.

Det er fristende også å spørre: Hvor trygt er det egentlig at døren er låst? Hva skjer når en bruker blir sint – kanskje aggressiv – er det ikke bedre at han kan løpe rett ut, enn at han er avhengig av å bli låst ut av en engstelig saksbehandler? Jeg bare lurer....

Hilsen en frustrert NAV-bruker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken