Julegaven som ble trukket tilbake

IKKE MORO: Gotfred Rygh liker ikke at posisjonens budsjettforslag ikke gikk gjennom i kommunestyret i Modum.

IKKE MORO: Gotfred Rygh liker ikke at posisjonens budsjettforslag ikke gikk gjennom i kommunestyret i Modum. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Budsjettskrellen i Modum kommunestyre har direkte negative økonomiske konsekvenser for de med lavest inntekt, de som har sosial stønad. Vårt forslag om at barnetrygden ikke skal trekkes fra sosial stønad ville utgjort rundt regnet 1000 kroner pr barn i måneden. I januar måned ville en lavinntektsfamilie med to barn ha hatt 2000 kroner mer til disposisjon. 

Vi leser til stadighet at barn i familier med dårlig økonomi ikke har råd til å delta på forskjellige arenaer, som fotball, ski, annen idrett, kulturskole mv. Heiskort koster endel! Familien har ikke råd til ferie. Dette har igjen ført til at skolestiler som «Hva jeg gjorde i sommer» ikke lenger er aktuelle. 
Det dukker av og til opp forslag til behovsprøvede avbøtende tiltak, for eks gratis kulturkort, gratis inngang på svømmehall i forbindelse med badebursdager osv.

Vårt forslag tar «ondet» ved roten. Barnetrygd er i prinsippet en universell ordning på lik linje med alderstrygd. Millionærene får full barnetrygd. Men den blir altså  behovsprøvd for sosialhjelpsmottakere. Dette er å sparke nedover.

Argumentet for denne urettferdigheten er såvidt man kan forstå en forestilling om at dersom sosialhjelpsmottakere har for mye å rutte med, så er de i mindre grad motiverte til å skaffe seg arbeid. Dette er sikkert tilfelle i enkelte tilfeller, men det er ikke dokumentert at man kan hevde noe slik på generelt grunnlag. Jeg skulle tro at også sosialhjelpsmottakere ønaker, dersom forholdene er til stede, å komme i jobb, med alle fordeler dette har, som lønn, pensjonsopptjening, arena for sosialt nettverk, språkopplæring osv. Ingen liker å ligge på sofaen dag ut og dag inn og zappe på TV'en.Men den forhenværende sosialdemokraten Vidar Weum sørget sammen med opposisjonspartiene for at denne julegaven ble trukket tilbake. Dermed blir alt som før. Synd for de det gjelder.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken