Jeg heier på ungdommen

GÅR TIL STREIK: Thea Mathilde  Bergan, Esther Solhaug Fagerborg, Kristine Helskog og Ida Bremnes er blant elevene som forbereder seg på klimastreik i dag.

GÅR TIL STREIK: Thea Mathilde Bergan, Esther Solhaug Fagerborg, Kristine Helskog og Ida Bremnes er blant elevene som forbereder seg på klimastreik i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klimstreiken I dag streiker ungdom over hele landet. De forlater klasserommene og får anmerkning for ugyldig fravær.

Men det er noe som er viktigere! Kravet er at de styrende, politikerne, skal ta klimatrusselen på alvor. Og faktisk gjøre noe – ikke bare prate. Kraftigere virkemidler trengs, sier de. Det må handles – nå!

Og dette har de jo helt rett i. Klimatrusselen er der – og den er menneskehetens største eksistensielle utfordring. Spør bare øyboere i Stillehavet, som opplever daglig at havet spiser seg inn og fysisk sluker landet deres. Eller glasiologer – som måler at verdens breer minker og endog forsvinner. Svalbard er nå omgitt av åpent hav – selv på vinteren.

Man må befinne seg inne i de mest obskure delen av FrP om man ikke har fått med seg at dette ikke er luftige teorier men fakta, basert på den mest solide dokumentasjon som finnes i dag.

Jeg heier på ungdommen!

Det er oppmuntrende at de som skal arve jorda bryr seg. Så la oss håpe at de som sitter i styrende posisjoner nå snur seg rundt og gjør det som må gjøres for at kloden også i framtida skal være et levelig sted.

Det stunder til valgkamp. La dette bli et hovedtema i den kommende valgkampen! Også i Modum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags