Husk å stemme ungt under kommunevalget

HUSK Å STEMME UNGT: Det betyr mye, mener Eugen Sebastian Hovden Haush i Krødsherad Høyre.

HUSK Å STEMME UNGT: Det betyr mye, mener Eugen Sebastian Hovden Haush i Krødsherad Høyre. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNå er kort tid igjen til kommunevalget, og vi vet at mange allerede har forhåndsstemt. Ved at det nå er valg snart vil jeg komme med en oppfordring til alle sammen. Stem ungt!

Greit hvis du ikke er enig med partiet til de forskjellige, men gi en personstemme til en av de yngre. Det handler om å gi ungdom og unge i bygda en stemme, det hjelper ikke å drive med politikk i tidlig alder hvis du bare kan stemme på voksne som pusher 50. De appellerer ikke til ungdommen. Det blir feil å komme til de eldre for å spørre om mulighet for å ha Lan på bygda eller andre ting de ønsker. Da de eldre mest sannsynlig ikke vet hva Lan er, eller hva slags problemer 15-20-åringer møter på i dag, for det er for lenge siden disse eldre var ungdom. Man kan si at kua har vært kalv en gang og det er sant, men problemene i dag kan ikke sammenlignes fordi teknologien har kommet lengre og det er rett og slett generasjonsforskjeller.

Når utviklingen går så raskt, er det ekstra viktig å få unge inn i kommunestyret. Ikke bare for at ungdom skal bli hørt, men også for at det skal bli en lavere terskel og kortere distanse for ungdom å komme til politikerene med sine problemer eller innspill.

Derfor oppfordrer jeg alle selv om du ikke nødvendigvis er enig i partiet så gi de unge en personstemme, det betyr så utrolig mye om man får inn noen unge i kommunestyret. Hvis det er sånn at dere eldre mener vi unge mangler erfaring så kan jeg si at vi er mange unge som har mer erfaring i politikken enn det mange voksne har, pluss at erfaring er noe du får, ikke noe du er født med.

Jeg håper at du som leser dette husker på at vi unge er ikke bare med for gøy, men fordi vi bryr oss. Til slutt godt valg og stem ungt!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags