Hege Vollan, tenk nytt, for å forbedre

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noen ganger kan det finnes andre måter å gjøre ting på, det er ikke bare en vei til Rom. Bare å blåse inn mer penger, løser svært sjelden problemet.

Tenk fremover, og ikke bakover. Penger brukt i 2017 er borte, men vi ser beløpet. Kan vi gjøre noe på en ny og bedre måte i 2019?

Det var en dårlig informasjon du kom med at, administrasjonen i undervisning, ikke finner ut hva de har brukt av vikarmidler fra regnskapet 2017. For meg er det viktig at de som skal ha det, har full oversikt, og god forståelse over budsjett og regnskapene. Og budsjett skal være realistiske!

Dette tar jeg direkte med dem. Og min invitasjon til deg står ved lag.

Jeg vet at vikarbudsjettet i mange tilfeller blir brukt som en salderingspost. De pengene som er igjen når alt er fordelt, blir satt på vikarer. Derfor blir denne posten alltid overskredet mot budsjett. Men da er ikke budsjettet realistisk. Kommuneloven sier budsjett skal være realistiske!

Hvorfor økt grunnbemanning?

Hva skjer med deg som menneske, når du føler du aldri strekker til i jobben din?

Vet at på jobben løper du bena av deg, uten at det «hjelper».

Du vil så gjerne gjøre noe for alle, men det blir for mange, og alle har forskjellige behov. Du får ikke gjort den jobben som du selv ønsker.

Hva skjer med deg når du vet at når du kommer på jobb, er dere minst tre for få, jobben blir bare stress.

En dag du føler deg i litt dårlig form, vil du da gå på jobb, når du vet dere allerede er for få, du greier ikke yte 120% den dagen?

Økt grunnbemanning skal samtidig gi lavere sykefravær, eller som andre vil si, økt nærvær. Vi må igjen se på helheten, virkningen over tid.

Bemanningssentralen

Du skriver jeg vil legge ned bemanningssentralen? Du husker sikkert at dette var et forslag på Høyres og Frps budsjettforslag i mange år. Vi kalte den vikarpool. Et år forhandlet Kjell Roger Larsen med Nina Mjøberg og Terje Bråthen om «vikarpoolen». Da ble de enig at ideen var god, bare den ble kalt bemanningssentral. Bemanningssentralen ble til etter nye og bedre tanker fra Høyre. Legge ned den? Nei, den er viktig i videre utvikling av en enda bedre skole i Modum kommune.

En skole for elevene

Vi jobber for samme sak, de ansatte skal ha det trygt og godt på jobben. Alle ansatte skal ha mulighet til å føle de strekker til på jobb. Alle skal være stolt av arbeidsplassen sin.

Og elevene vil oppleve en god skole der de får utviklet hele sitt potensiale.

Så vi må hele tiden tenke nye og bedre løsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken