Gå til sidens hovedinnhold

Bygdelistas to representanter i kommunestyret går over til Venstre

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ble mildt sakt litt satt ut da jeg så oppslag i BP om Bygdelistas to representanter i kommunestyret som har meldt seg inn i Venstre og til og med blitt valgt inn i styret der.

De skal være med og utarbeide Venstres program frem mot valget 2019 altså om ett og et halvt år. De er altså en del av et parti som kommer til og jobbe for og felle de som sitter i posisjonen i dag, en gruppe som de har vært en del av og hevder de vil fortsette med ut perioden.

Hvordan er dette mulig ? Skal kommunen styres med to «løse kanoner» på dekk ??

Den ene er attpåtil varaordfører.

De sier de forsikrer at de skal representere Bygdelista resten av perioden. Det hjelper ikke med forsikringer det blir allikevel ikke riktig at de fortsetter, nå sitter de jo i styret i Venstre og den ene som nestleder.

De burde tredd til bake og latt de to neste på lista til Bygdelista ta plassene i kommunestyret ut perioden, nå er de jo medlemmer i Venstre og de har ikke representanter i kommunestyret denne perioden. Det går ikke an og bare si at vi sitter for Bygdelista ut perioden når de har meldt seg inn i et annet parti, da får de jammen ta konsekvensen av det de har gjort.

En annen ting er hva med alle de som stemte på Bygdelista i 2015 som gjorde det mulig at de sitter der de gjør nå, de burde jo føle et ansvar for disse velgerne. Men nei de har valgt og forlate skuta og lar den gå ned ved valgperiodens slutt neste år. Likevel skal de fortsette som ingenting har skjedd. Det er helt utrolig.

Kommentarer til denne saken