Gå til sidens hovedinnhold

Bygdelista i Modum – Modum Venstre

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiets Tore Hansen skriver i et leserbrev at han er satt ut av at Bygdelistas kommunestyrerepresentanter i Modum har meldt overgang til Venstre. Han skriver mye som ikke er riktig, og det er derfor behov for korrigeringer.

Bygdelista i Modum har vært representert i alle kommunestyreperioder siden 1991. Selv har jeg i dag 27 års erfaring som folkevalgt, for Bygdelista. Som alle andre kommunestyrerepresentanter har også Bygdelistas representanter gått til valg på et program og jobbet for det. Bygdelista har vært i opposisjon, og vi har vært i posisjon. Vi har vært med på flertallsforslag, og vi vært med på mindretallsforslag. Akkurat som alle andre partier som har vært og er representert i kommunestyret.

Hanneke Molenaar og jeg er valgt for inneværende periode, og kommer selvsagt til å representere Bygdelista og det programmet vi ble valgt inn på i 2015. Og samarbeidet som Bygdelista har med Arbeiderpartiet, SV og MDG (posisjonen) i inneværende periode fortsetter som før.

Les også

Bygdelistas to representanter i kommunestyret går over til Venstre

 

Når Hanneke og jeg har valgt å gå inn i Venstre så har det flere grunner. For at Bygdelista skal kunne stille til valg også i 2019 må minimum 300 personer med stemmerett undertegne valglista. Slik har det vært ved alle valgene vi har stilt opp i. Dette arbeidet er jeg ikke lenger motivert for å gjøre. Bygdelista har heller ikke hatt et partiapparat å støtte seg til, noe som for meg har vært et savn. Derfor velger jeg nå å gå inn i det partiet som jeg politisk sett er mest enig med, slik at jeg har muligheter til å være med i prosessen som legger grunnlaget for at Modum Venstre kan stille liste ved neste kommunestyrevalg.

At Tore Hansen mener at Venstre har som mål å felle den nåværende posisjonen i Modum vitner om manglende kunnskap om hvordan lokalpolitikk drives, i motsetning til rikspolitikk. At Venstre er i regjering med H og FrP er selvsagt ikke noe til hinder for at Modum Venstre kan samarbeide med Ap og SV lokalt, så lenge man er enig om de politiske sakene og innholdet i disse. For øvrig har Venstre i Modum tidligere vært en del av posisjonen sammen med Ap, SV, Sp og KrF.

Ingen av Bygdelistas representanter, inkludert våre medlemmer i hovedutvalgene og andre utvalg, er løse kanoner. Selvsagt ikke! Og som varaordfører frem til 2019 er det naturligvis Bygdelista jeg representerer.

Kommentarer til denne saken