Et godt grep av Versland

REDAKTØR: Knut Bråthen.

REDAKTØR: Knut Bråthen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leder Ordfører Ståle Versland (Ap) i Modum vil ha slutt på «skyttergravskrig» om hva som er riktig for å bedre moingenes scor på Folkehelsebarometeret. Som Bygdeposten har omtalt flere ganger de siste dagene, scorer moingene dårligere på 12 av i alt 34 punkter enn gjennomsnittet av befolkningen. Nå inviterer han til folkehelse-dugnad blant de politiske partiene i Modum. I mai vil han samle samtlige gruppeledere for partiene som er representert i kommunestyret til en idédugnad. Det er en bra start.

LES OGSÅ: Nå blir det folkehelse-dugnad i Modum

Noen ganger må man la partipolitikk være partipolitikk og i stedet være mer lyttende til andre stemmer. Det fins gode hoder i alle partier og for å komme videre, må det til et slikt felles krafttak for en bedring av folkehelseprofilen som alle stiller seg bak. Alternativet er en form for verbal snøballkasting. Det fjerner fokuset fra selve hovedutfordringen. En bred politisk forankring som igjen bør føre til en bred forankring blant moingene er den eneste måten man kan heise hele befolkningen, og spesielt de som sliter.

Når vi reiser rundt i Modum ser vi ingen nød noen steder. På overflaten ser alt veldig bra ut.

Knut Bråthen, redaktør og daglig leder i Bygdeposten

Bygdeposten har fått kritikk for at vi angivelig svartmaler situasjonen. For det første: det er ikke Bygdeposten som har gjennomført undersøkelsen. Den taler for seg selv. Og for det andre: våger vi ikke å snakke om det som ikke er bra? For en ting er sikkert; de som sliter vil i hvert fall ikke få det bedre hvis disse utfordringene ties i hjel.

Når vi reiser rundt i Modum ser vi ingen nød noen steder. På overflaten ser alt veldig bra ut. Bak fasadene derimot, viser folkehelsebarometeret at situasjonen er en annen. Folkehelsebarometeret er ikke noe man bare har rasket sammen i forbifarten. Det ligger grundig dokumentasjon til grunn. At noen velger å rette skytset mot budbringeren lever vi godt med. Det er mange som har uttalt at de selv har det veldig bra i Modum. Det er helt sikkert riktig. Den største andelen moinger har det bra, men det er et ikke ubetydelig mindretall som ikke har det. Er det ikke i god norsk og «moingsk» ånd å forsøke å bedre tilværelsen også for disse?

Vi tror initiativet til ordføreren er starten på en prosess der man våger å snakke om utfordringene på en konstruktiv måte. Det handler ikke om stigmatisere noen. Det handler om gi utstrakt hånd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken