Ros og ris til Bygdeposten

LIKER IKKE: Jan N. Hartz liker ikke måten Bygdepostens journalist har konkludert i denne saken.

LIKER IKKE: Jan N. Hartz liker ikke måten Bygdepostens journalist har konkludert i denne saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MESTER GRØNN-SAKENJeg setter stor pris på BP, som er den første avis jeg griper til de dagene den kommer ut. Der finner jeg lokale nyheter, bekjentgjørelser og annet stoff som jeg er avhengig av for å være orientert om det som skjer i mitt lokalsamfunn.  Nevnte stoff synes jeg BP formidler på en god, grei og ryddig måte.

Men når det gjelder den undersøkende og gravende journalistikken er ikke avisa på høyde med de forventninger en har rett til å stille til objektiv behandling. Som eksempel på det trekker jeg fram behandlingen av saken vedrørende Mester Grønn.

Bygdeposten har hevdet at kommunens negative avgjørelse av byggesak er årsaken til at forretningen må legges ned. Men i BP av 23.12.17 skriver teknisk sjef i Modum kommune Harald Silseth at kommunen ikke har mottatt noen søknad fra utbygger. Derfor har ikke kommunen grunnlag for å behandle saken.

Selvsagt burde journalisten ha forelagt saken for både utbygger og kommunen før han fastslo grunnen til at Mester Grønn kom til å mangle lokaler.

Jeg er enig med den erfarne journalisten Håvard Alterns beskrivelse av saksbehandlingen i BP 28.12.

Pressen har bestemte plikter når det gjelder objektiv behandling av sak og kalles den fjerde statsmakt. Den skal være samfunnskritisk og holde øye med at myndighetene holder seg innenfor lover og regler under sine beslutninger og myndighetsutøvelse for øvrig. Et arbeid som krever absolutt objektivitet. Universitetet i Stavangers (UIS) journalistlinje understreker også sterkt i sin introduksjon at en journalist må ha evnen til objektivitet og refleksjon rundt eget arbeide. 

En journalist skal «søke sakens sanne sammenheng». Kan ikke se at det er gjort i saken vedrørende Mester Grønn.

LES OGSÅ: Sunn fornuft på plass

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags