Hvem er det du egentlig prøver å angripe, Helge Solbakken?

KONTROLLUTVALGET I MODUM: Fra venstre Toril Bjølgerud Hæhre (Sp), Kjell Roger Larsen (H), Jan N. Hartz (Ap) og leder Lars Wilskow Aanes (Frp).

KONTROLLUTVALGET I MODUM: Fra venstre Toril Bjølgerud Hæhre (Sp), Kjell Roger Larsen (H), Jan N. Hartz (Ap) og leder Lars Wilskow Aanes (Frp). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
Jeg er litt usikker på motivet ditt med dette innlegget Helge Solbakken? Hvem er det du egentlig prøver å angripe? Det er valgår i år så man kan jo bare undres. Siden du også signerer med tidligere medlem av kontrollutvalget i Modum, skylder du kanskje leserne å fortelle hvilket parti du representerte? Tenker det er greit å ha med seg, når man skal vurdere det du har skrevet.

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er på ingen måte noe forsvarstale for Modum Høyre eller Jon Hovland. De er absolutt kapable til å svare for seg selv.

LES SOLBAKKENS INNLEGG HER: Høyre og Kontrollutvalget i Modum

Men et viktig punkt her er kanskje at Modum Høyre og Jon Hovland oftere enn andre partier setter fingeren på saker som helst ikke bør komme fram i lyset. Vi er heldigvis forbi de tider hvor det meste ikke kom fram i lyset.

Så noen viktig faktaopplysninger, følgende partier er representert i Kontrollutvalget: Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Høyre og Frp. Alle med en representant hver.

Kontrollutvalgets oppgave er som Helge Solbakken skriver, ikke noe klageorgan. Kontrollutvalget i Modum behandler heller ikke klager.

Men, og det er et stort MEN. Når det kommer mange klager/innspill fra flere hold til kontrollutvalget eller dets medlemmer, kan det hende at kontrollutvalget velger å løfte saken for å få kjennskap til om det er en sak kontrollutvalget bør ta tak i. Kontrollutvalget løfter ikke saker som kommer fra enkeltpersoner. Da må det i så fall være av veldig graverende art. Kontrollutvalget i Modum rådfører seg i alle saker med kontrollutvalgssekretariatet i Buskerud og kommunerevisjonen i saker som løftes og undersøkes.

Siden Helge Solbakken både har vært medlem av kontrollutvalget og presenterer mandatet så kjenner han kanskje også til at

«Kontrollutvalget har en rett og plikt til å blande seg inn i alle sider ved kommunens virksomhet. Kontrollutvalget er kort og godt kommunestyrets redskap for demokratiskinnsyn og kontroll i alle sider ved kommunens virksomhet. Kontrollutvalget skal påse at kommunen følger regelverk, og at virksomheten er målrettet, effektiv og etisk til beste for kommunens innbyggere.»

(Denne formuleringen er skrevet av KS-kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon i Norge)

Jeg er også usikker på hvem du referer til som «venner av Hovland»? Så vidt meg bekjent er det kanskje en som kan betraktes som venn, men utover det er vel Jon Hovland bekjent av de fleste av oss på lik linje med deg, Helge?

Jeg skal ikke gå inn å diskutere saker som er behandlet i kontrollutvalget. Referatene fra møtene ligger tilgjengelig for alle som måtte ønske å lese dem. De som tar seg bryet med å lese vil oppdage at alle sakene som har vært behandlet i kontrollutvalget er enstemmig vedtatt.

Jeg vil bare avslutte med at noe av det du tar opp i ditt innlegg er konfidensiell informasjon som har vært behandlet bak lukkete dører i kontrollutvalg og det undrer meg stort hvem du har fått disse opplysningene fra? Er det fra en av dine «venner»?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken