Hva med å løfte blikket mot Norefjell og bygge skole der?

SKOLE PÅ NOREFJELL: Tom Runar Jokerud spiller inn et nytt forslag i skoledebatten i Krødsherad.

SKOLE PÅ NOREFJELL: Tom Runar Jokerud spiller inn et nytt forslag i skoledebatten i Krødsherad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEU og Stortingets politikk for en bærekraftig framtid, er sentralisering. Hvor nye lover, forskrifter og andre rammebetingelser legger til rette for dette. Lokalpolitikken vil dermed drives i samme retning og den enkelte innbygger kan oppfatte skolediskusjonen i Krødsherad som om det ikke er til bygdas beste. Bruken av konsulenter i denne sammenheng er nettopp et av «verktøyene» som brukes for å fjerne litt av lokalpatriotismen, til fordel for framtiden.

I Krødsherad, som i Sigdal diskuteres sentralisering av skolen i flere fora. Og argumentene er naturlig nok ganske like på hver sin side av «bordet». Og til sjuende og sist er det økonomi som er det styrende beslutningsgrunnlaget for hva som blir valgt, og ikke at 6 åringene må fraktes lange avstander.

I Bygdeposten varsler Høyre at vi må regne med 8–10 tusen kroner økning i eiendomsskatten, for å finansiere drift av to nye skoler i bygda. Nå kan det jo tenkes at innbyggerne er villige til å ta denne kostnaden, om vi mener at det viktig nok.

Så hvordan kan vi drifte en ny skole uten å øke eiendomsskatten? En mulig løsning kan være å løfte blikket opp på Norefjell og den satsingen på turisme som i hvert fall Krødsherad kommunestyre legger til rette for. Tenk om vi kunne være den kommunen som satset på å legge til rette for at alle hytteeiere med barn fikk lyst til å bosette seg på fjellet. Og sende barna på en ny skole bygd midt i smørøyet for jakt og friluft. Det kan jo også tenkes at utbyggerne ser seg tjent med å ha en skole sentralt plassert på fjellet, til glede for aktivitetsnivået når heisene er stengt og løypene er fri for snø. Og derved inngå i et samarbeid om både bygging og drift.

Dette burde være en løsning idrettslaget i bygda kunne støtte også. De vil jo sannsynlig få flere medlemmer og flere aktive løpere, i flere greiner. Kan også tenke meg at foreldre som velger å flytte til Norefjell og gladelig betale kommunale avgifter og skatter, vil engasjere seg til det beste for barna og deres framtid. Akkurat slik som dagens innbyggere gjør.

Om eggedølene vil sende barna til fjells for å ta del i Krødsherads unike skoletilbud, eller sende de til Prestfoss, får være deres sak. Men alle er hjertelig velkommen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags