Skjebnen til Furulund

HER: Furulund bofellesskap til høyre på dette bildet. Der har 16 personer med demens sitt hjem.

HER: Furulund bofellesskap til høyre på dette bildet. Der har 16 personer med demens sitt hjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTo store reportasjer i Bygdeposten 21. og 24. oktober har tatt opp saken. Pårørende til beboerne ble informert av daglig leder på Modumheimen, Audun Eriksen på et møte 16. oktober om saken, der også helse- og sosialsjef, Nanna Nordhagen og leder i hovedutvalget for helse- og sosial i kommunen, May Helen Nilsen var til stede. 1. juni 2018 er «gamle Modumheimen» oppgradert med 24 nye enkeltrom, og det foreslås da å legge ned flotte Furulund og tvangsflytte de 16 beboerne ut av sine hjem, hvor de har møbler og personlige eiendeler og inn på sterile enkeltrom på Modumheimen.

I BP 21. oktober sier Nanna Nordhagen at de 24 plassene straks må tas i bruk, ellers vil kommunen gå glipp av 75 millioner.

Husbanken som skal utbetale pengene sier at det er opptil kommunen hva de bruker pengene til. Tilskuddet kan også utbetales helt eller i deler. Vi ble også fortalt at det pr. i dag ikke er ventelister for å komme inn på sykehjemmet. Mange bestrider dette og sier det er fordekte ventelister. Eldre som burde fått plass på hjemmet, bor hjemme ved hjelp av mange daglige besøk fra hjemmesykepleien og stor innsats fra pårørende. Eldrebølgen kommer om ca. 5 år ble vi fortalt, da vil det i alle fall være behov for de 24 nye plassene.

Hva når de er opptatt av andre? Hadde det ikke vært bedre å leie ut plassene til andre kommuner, det sies at det er undersøkt, men er det? Hvor er politikerne i denne saken?

Ordføreren som var med på Furulund en dag, og sto fram å sa hvor fint han syntes det var der, er taus. Spør en AP-politiker og du får svaret: Dette overlater vi til helse- og sosial ved May-Helen Nilsen. Hvor er opposisjonen, dere er også stort sett tause?

14. november skal saken behandles i helse og sosial. Hele saken er muligens juridisk betenkelig. Furulund er ikke et sykehjem. Personer med demens er funksjonsfriske og har ikke behov for sykehjemsplass. De faller derfor ikke inn under definisjonen Husbanken aksepterer.

Saken skal endelig avgjøres i kommunestyret 30. november skriver kommunen på sine hjemmesider.

LES OGSÅ:

Furulund–Modumheimen 

Hvitt, sterilt og upersonlig 

Kjære politiker 

24 gamle og syke må flyttes for å redde kjempetilskudd 

Her kan du se framdriftsplanen for nye Modumheimen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags