Livssynsnøytrale gravferder/seremonier

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarI forbindelse med Bygdepostens artikkel om livssynsnøytrale begravelser den 19. september fremkommer det en del direkte feil.

For det første så er det ikke bare begravelser, men også bisettelser som kan være såkalt livssynsnøytrale. Derfor: livssynsnøytrale gravferder/seremonier.

Dette er ikke noe relativt nytt fenomen slik det kan se ut som i artikkelen. At det først ble satt i mer formelle rammer og gitt navnet "Livssynsnøytrale seremonier" i 2012 er nok korrekt. Tidligere gikk slike seremonier mange steder under begrepet "Alternativ gravferd/seremoni". Disse har forekommet i alle mine år i bransjen. (Siden 1985)

Når det gjelder seremonirom i de forskjellige kommuner er også opplysningene i faktafeltet mangelfulle og delvis ukorrekte.

Opplysningene om seremonilokaler i Modum er korrekte. Øvre Eiker har, i tillegg til de som fremkommer i fakta boksen, kapellene i Bakke, Vestfossen og Fiskum, samt Rådhusets festsal og Varlo grendehus.

I Sigdal har vi kapellet ved Holmen kirke, Sigdalsheimens kapell, Borgerstua i Prestfoss og Nerstad samfunnshus.

I Krødsherad har vi "Brukarstua" på Kryllingheimen.

Vi kjenner til disse seremonirommene ut fra eget bruk av mange av dem, og fra opplysninger innhentet fra Human-Etisk Forbund vedr. livssynsnøytrale seremonirom.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags