Nå er Tande verdensmester!

MESTER: Daniel-André Tande er verdensmester i skiflyging 2018. Her fra rennet fredag.

MESTER: Daniel-André Tande er verdensmester i skiflyging 2018. Her fra rennet fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– En ubeskrivelig følelse, sier den ferske verdensmesteren.

DEL

(Laagendalsposten) Da den siste omgangen i skiflygings-VM ble avlyst, kunne Daniel-André Tande ta imot gratulasjonene fra konkurrentene i hopptårnet.

Først kom smilet da nyheten ble klar.

Og etter gratulasjoner fra konkurrentene og de norske lagkameratene, la verdensmesteren hodet i hendene og stirret ut av vinduet i hopptårnet i Oberstdorf. Da begynte det å gå opp han.

Og på vei inn i heisen, ned på sletta, kom gledestårene fra verdensmesteren.

Jeg klarer ikke å beskrive hvordan jeg har det nå. Dette er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Det går så mange tanker gjennom hodet på en gang. Man er bare i lykkerus, sier han til NRK.

Han vant foran Kamil Stoch fra Polen og Richard Freitag fra Tyskland etter tre tellende omganger.

Med seieren ble han også noen kroner rikere. Vinnerpremie var på 28.750 sveitser franc, godt over 250.000 kroner.

Vel fortjent

Han har vært klart best i omtrent samtlige hopp her nede. Vel fortjent, sier NRK-ekspert Johan Remmen Evensen etter at gullet var sikret.

Tande vant med 13,3 poeng på Stoch. I tøffe vindforhold i den tredje omgangen hoppet han 200 meter, med to x18 og 17,5 som tellende stilkarakterer. Det viste seg å bli hoppet som ga ham tittelen.

Han har vært så til de grader den beste hopperen og har faktisk vært uheldig med forholdene i mange omganger, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Det rører seg mye følelser i Daniel nå. Ikke bare i han, men hos mange rundt han nå. Jeg tror ikke det noen som er hoppinteressert som ikke unner han dette, legger han til.

Ekstremt glad for at vi fikk seieren. Og det er fortjent og det sier alle trenerne også. Han var best uansett forhold, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Jeg har aldri sett han så bestemt som nå. Han er bestemt, rolig og gleder seg i bakken, sier han.

Tøffe vindforhold

Det var vanskelige vindforhold hele lørdagen i Oberstdorf. Først ble den tredje omgangen utsatt med en halvtime. Og alle de tre beste, hoppet under svært vanskelige forhold. Kamil Stoch taklet dem best og hoppet 211,5 meter. Daniel-André Tande hadde hakket verre forhold og hoppet 200 meter.

Han tapte 4,5 poeng til polakken, men ledet uansett klart.

Tyske Freitag hoppet 191 meter og falt fra andre til tredjeplass.

VM-tittel nummer fire

Tande tok Norges fjerde VM-gull i skiflyging. Det første kom i Oberstdorf for 30 år siden. Da vant Ole Gunnar Fidjestøl.

Og i 2004 og 2006, henholdsvis i Planica og Kulm, vant Roar Ljøkelsøy VM-gull.

Ljøkelsøy ble også verdensmester i laghopp begge gangene. Det kan Daniel-André Tande også gjøre i morgen. Norge er soleklare favoritter før lagkonkurransen.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags