Om det ikke var så mange som hadde møtt fram for å høre på den første konserten, under flaggheisingen ved Stalsberg skole, var det flere som nøt 17. mai-taktene fra verandaene sine i nabolaget. Korpsleder Astrid Lehne Åmotsbakken kan røpe at de neste hemmelige konserter ble ved Geithus bofellesskap, Vikersund bo og dagsenter og deretter på Furumo, hvor de sto høyt og fritt så det kunne runge over hele bygda.

– Hurra! Det snør ikke

– Og så blir det sprudlevann og litt mat på Folkvang, før vi har siste konsertr, røper hun. Det var bare åtte plussgrader da de stemte i med de første marsjene utenfor Stalsberg skole.

– Hurra! Det snør i hvert fall ikke. Vi har vært ute og spilt i snø og kulde på 17. mai før vi. I dag har jeg ekstra tykke sko på beina og ull under, sier Lehne Åmotsbakken.

Rundt 30 korpsmusikanter stilte. Her var det stort aldersspenn. Blant de yngste var Daniel Christensen på bassklarinett.

– Jeg har spilt i 11 år nå. Begynte i Stalsberg skolemusikkorps i 2008, forteller han. Et par representanter fra skolekorpset fikk også være med på konserten. Brødrene Nicolai (11) og Alexander Solbakken (14) spiller til vanlig tromme. På 17. mai var de flaggbærere, mens de fleste andre fra skolekorpset var med i det store felleskorpset i Modum.

– Som et kalveslipp om våren

Daniel forteller at i mangel av fellesøvelser har han øvd for seg selv hjemme. Men to - tre øvelser ble det like før 17. mai.

Astrid Lehne Åmotsbakken skildrer gleden som den reneste kalveslippen om våren da de sist mandag endelig kunne ha fellesøvelse igjen og samles, med god korona-avstand, på Folkvang. Der sydde de sammen et godt 17. mai-repertoar, som varierer litt fra år til år, men selvsagt inneholder «Ja, vi elsker», «Norge i rødt, hvitt og blått», «Fagert er landet» og andre.

Nå gleder hun seg til samfunnet åpner opp igjen, slik at de kan samle publikum til konserter. Det tror hun folk er «sultne» på.

– Vi har planer, røper hun.

– Hipp, hurra for banken vår

Geithus musikkorps ropte i år et rungende hurra for 17. mai. Men korpslederen ønsket også å rope «hipp, hurra» for en stor pengegave Sparebank 1 Modum.

– Vi har fått 100. 000 kroner til innkjøp av nye instrumenter og 50.000 kroner i koronastøtte for tapte inntekter av arrangementer. Vi er utrolig takknemlige, for det har gitt oss mulighet til å kjøpe inn tre store, nye instrumenter. Vi er utrolig glade fordi vi har en bank i bygda som bryr seg om frivilligheten. Det bærer oss som musikkorps, sier Lehne Åmotsbakken.

Etter en flott konsert utenfor Stalsberg skole bar det av sted til neste hemmelige konsertarena. Heldige var de som fikk oppleve korpskonsert på 17. mai i år.