Daglig leder i Sigdal Aktiv permittert på ubestemt tid

RAFTING: Selv om daglig leder Solveig Gjendem er permittert, har Sigdal Aktiv åpnet for rafting i Simoa igjen.

RAFTING: Selv om daglig leder Solveig Gjendem er permittert, har Sigdal Aktiv åpnet for rafting i Simoa igjen. Foto:

– Alle bestillingene ble kansellert etter korona-utbruddet og vi måtte permittere våre ansatte. Nå er vi i gang igjen, men daglig leder er fortsatt permittert på ubestemt tid, sier Kristian Vidvei, styreleder i selskapet.

DEL

Sigdal Aktiv AS startet opp i fjor og tilbyr og syr sammen aktivitetspakker for bedrifter, grupper og privatpersoner. Aktiviteter som eksempelvis rafting i Simoa, turer med padlebrett, villreinsafarier og gokartkjøring på Sigdal Motorsenter.

– På grunn av at vi er et ferskt selskap uten vesentlig omsetning i fjor, er vi ikke berettiget støtte fra regjeringens krisepakke. Derfor måtte vi permittere våre to fast ansatte ved starten av koronautbruddet, sier Vidvei.

Han forteller aktivitetsleder Flemming Vatne nå er tilbake i jobb igjen, men daglig leder Solveig Gjendem er fortsatt permittert på ubestemt tid.

– Årsaken til vi har gjort det slik, er at det viktigste framover er å få i gang aktivitetene igjen i sommer, sier Vidvei.

– Vel ambisiøst

Eierne av Sigdal Aktiv hadde ved oppstarten i fjor ambisiøse mål, og ansatte den gang både aktivitetsleder og daglig leder i selskapet.

– Vi søkte i utgangspunktet kun etter en daglig leder, men når vi fikk to så dyktige søkere som Vatne og Gjendem ble begge ansatt, som henholdsvis aktivitetsleder og daglig leder, sier Vidvei.

– I etterkant ser vi at det kanskje var vel ambisiøst, spesielt nå som vi også er blitt rammet så hardt av korona-pandemien, sier han.

Vidvei forteller de nå skal gjøre en vurdering på om selskapet framover kun skal være et rent aktivitetsselskap, og overlate salget av aktivitetspakker til andre aktører.

– Betyr det at Gjendem ikke kommer tilbake i jobb som daglig leder i selskapet?

– Som sagt har vi ikke tatt noen endelig beslutning ennå, og hun er fortsatt kun permittert på ubestemt tid, sier Vidvei.

Inntil videre fungerer Vidvei og Vatne som ledere i Sigdal Aktiv.

Rafting- og padleturene har startet igjen

– Når blir det igjen rafting og padling i Simoa?

– Vatne er i gang, og de som ønsker å være med nedover i Simoa kan allerede nå bestille turer igjen. Noe flere også har gjort, sier Vidvei.

Han forteller bestillinger kan gjøres på Sigdal Aktivs hjemmeside, eller ved å ringe Vatne direkte.

Planlegger klatrerute opp Andersnatten

Har dere planer om å tilby annet enn vannaktiviteter framover?

– Neste år er planen å åpne en sikker klatrerute opp Andersnatten, hvor de som er med på turen sikres i en vaier. Dette for at folk i alle aldre på en trygg måte kan bestige det kjente landemerket i Sigdal, sier Vidvei.

– Jeg har fortsatt stor tro på framtiden til selskapet, selv om oppstarten ble litt mer utfordrende enn planlagt, avslutter Vidvei.

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags