Gå til sidens hovedinnhold

– Dag Sander må være råest på veien, for å bli råest i løypa

Det var den klare beskjeden fra de fem lokale firmaene som har spleiset på en bil til skiskytter Dag Sander Bjørndalen (23). Nå sitter han bak rattet på en topputstyrt Ford Rager Raptor monsterpickup.

For abonnenter

Sponsorene har inngått en ettåring bilavtale med skiskytteren fra Simostranda.

Det var en ydmyk Bjørndalen som tidligere denne uken takket for støtten fra de lokale sponsorene.

– Jeg er svært takknemlig for at dere har så tro på meg at dere sponser meg med en bil, men jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få et slikt råskinn av en pickup, smiler 23-åringen fra øre til øre.

– Såpass må det bare være, når du er simostranding, sier Einar Holm og Sveinung Bergan som driver Simostranda Stav & Laft.

– Skal du bil råest i løypa må du selvfølgelig også være råest på veien, istemmer en annen av sponsorene, Dagfinn Holm.

Holm som driver Pickupsenteret på Nerstad, har utover å være sponsor også spesialbygget et unikt hardtopstativ til skiboksen på monsterpickupen, slik at Bjørndalen på en enkel måte skal få med seg skiene sine.

Les også

Dag Sander (23) satser hardt etter sterkt NM: – Torsdag reiser jeg på høydesamling i Obertilliach

Helt rå

– Jeg har allerede fått prøve bilen i noen dager og den er helt rå. Jeg trenger i hvert fall ikke være redd for å stå fast i snøen, sier Bjørndalen.

– Det kan du være helt trygg på, ler Holm.

Ambisiøs

Bjørndalen trener med det private teamet Holmenkollen Biathlon, men konkurrerer for Simostranda IL og målet hans i vinter er å få gå renn i IBU-cupen.

– Det er innen rekkevidde, og klarer jeg å stabilisere meg på et høyt nivå gjennom flere renn, er håpet etter hvert å komme meg inn på landslaget og konkurrere i verdenscupen, sier Bjørndalen.

Han har litt å slekte på, for faren Dag Bjørndalen var på slutten av 90-tallet en habil skiskytter. Han tok to VM-medaljer og toppet det hele med OL-bronse i stafetten i Nagano. Moren Anne Hege Bjørndalen tok også NM-medalje i skiskyting i 1992.

– Det langsiktige målet må i hvert fall være å slå deres rekorder, sier 23-åringen med et stort smil.

– Hva med onkel Ole Einar Bjørndalen, som er en av tidenes mestvinnende idrettsutøvere, med 95 verdenscupseire og 61 OL- og VM-medaljer?

– Det vil nok bli tøft å slå hans rekorder, men jeg skal gjøre det jeg kan, smiler en yngre utgave Bjørndalen.

Han vil bruke de neste fire-fem årene på å se hvor langt han kan nå, og går det som han håper, blir det både landslagsplass og mange medaljer i ulike renn og valører.

Les også

Han skal ta Bjørndalen-namnet vidare

Et forbilde for de unge

– Vi har stor tro på Dag Sander og derfor er det hyggelig å bidra til at han, som en lokal idrettsutøver, skal nå målene sine, sier Arne Wolfram innehaver av Modum Billakksenter og Janne Skredsvig hos Nox Dekor.

– Han er i tillegg et stort forbilde for mange av dagens unge skiskyttere på Simostranda. Det setter vi stor pris på, sier Harald Kollerud som driver Wold & Borgersen AS.

Kommentarer til denne saken