– Dette blir en energisk dag laget til for innbyggerne, besøkende og fritidsinnbyggere. Her kan man komme for å få inspirasjon og informasjon, og nå som vi endelig kan møtes igjen, må vi benytte muligheten, fortsetter Wold Knudsen, som er daglig leder i destinasjonsselskapet Visit Norefjell.

Dette er et årlig arrangement som legges til helgen der de to høstferieukene møtes, og det er i høyeste grad også barnas dag:

– Hit kommer blant annet Drammensregionens brannvesen med Bjørnis – brannvesenet har også mye nyttig informasjon til oss voksne. Vår egen maskot Nore Rein er dessuten til stede. Videre kommer Sigdal gokart med biler, Norefjell alpakka med dyr og Trye med sykler. I tillegg blir det flere andre barneaktiviteter, som hoppeslott, sier hun.

Gjør jobben ekstra meningsfull

Dette er også en viktig dag for det lokale næringsliv og nyetablerte bedrifter, som kommer til å være representert.

– Det etableres stadig nye bedrifter i Norefjell-regionen. Dette er en region i stor utvikling, sier Camilla Wold Knudsen, og nevner blant annet at Viveca Landgren åpner dørene til nytt showroom på Norefjell Hyttesenter i disse dager. Hun vil også ta turen opp på fjellet denne lørdagen. Wold Knudsen nevner også Restaurant Olympique, som har lagt sitt første ordentlige driftsår bak seg etter at de åpnet under et pandemistengt Norge i februar 2021.

Wold Knudsen understreker at selv om Visit Norefjell jobber mye med reiseliv, har de også utvikling av lokalsamfunnet på agendaen.

– Og nettopp det gjør jobben min så mye mer meningsfull – når reiselivet utvikles, vil det også føre til tjenester for lokalsamfunnet. Vi ønsker å ta en samfunnsrolle. Ett grep er at vi legger til rette for at reiselivsbedriftene i regionen enklere kan dele på arbeidskraft – Bjørneparken i Flå har for eksempel behov for folk på sommeren, mens skisenteret trenger folk på vinteren.

Hun føler at Norefjell-regionen står mer samlet enn noen gang, og at det har blomstret opp en god kultur for samarbeid medlemsbedriftene imellom, på tvers av kommunegrensene.

Lettere ansikt til ansikt

Også kommunens menn og kvinner kommer til å være til stede for å svare på spørsmål av det mer papirknitrende slaget.

– Det blir anledning til å spørre om de litt tørre tingene også. Selv om man kan finne mye informasjon på kommunens hjemmesider, er det ofte enklere å stille spørsmål når man møter noen ansikt til ansikt, sier Visit Norefjells daglige leder, som har ambisjoner for årets høsttreff:

– Vi håper på å doble deltakere i år, og by på lokalmat og god atmosfære for de oppmøtte. Vi kommer også til å være til stede på høstmarkedet på Haglebu, som er samme dag.