Gå til sidens hovedinnhold

Bygg opp Bjørndalensenteret i møbelforretningen på Simostranda

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har en helt gratis ide til Simostranda og Modum, og alle som er glad i skiskyting og de bragder som Ole Einar har gjort og som synes et Bjørndalensenter eller skiskyttersenter på Simostranda er en god idé, og bør gjennomføres før det går for lang tid.

Kjøp Harald Tandbergs møbelforretning for seks millioner kroner og start der.

Prislappen på nybygg er 75 millioner kroner sier konsulenter. Det er mye penger, i hvert fall når det snakkes om et spleiselag der ingen kan forvente direkte avkastning i penger.

Møbelforretningen er nabo til Eikvang og skiskytterarenaen, gangavstand til Ole Einar-statuen, er et stort bygg som kan romme innendørs skytebane, utstilling av premiesamling, kafé, kurs og forsamlingsrom. Og ikke minst, det står der ferdig oppsatt, og vil være et godt bidrag til gjenbruk, i stedet for å rive og bygge nytt. Er også helt sikker på at Harald Tandberg ville sagt ja til en slik gjenbruk av hans livsverk.

Selvfølgelig vil noen ønske et signalbygg, noe som er inn i tida, med store glassflater og skeive takvinkler, men er det intensjonen? Skal det koste ti ganger så mye å bygge så blir det mindre å drifte det for. Disse koronatider kan kanskje lære oss å være nøkterne og at en ikke bestandig trenger å starte på topp. Ole Einar er sjøl et godt eksempel på at en må starte nedenfra, med lokale ressurser og bygge seg opp gradvis.

Les også

Har ikke gitt opp håpet for et Bjørndalensenter til 75 mill. kr. Hovedpersonen selv sitter koronafast i Kina

Kommentarer til denne saken