Toppremie på 30.000 kroner

KANORACE: 2. september går Bygdepostens kanorace nok en gang av stabelen. I år endres konseptet noe ved at leserne kan være med å stemme fram et lokalt prosjekt som hovedpremien på 30.000 kroner skal gå til. I tillegg vanker det premier til lagene som melder seg på. I år blir det heller ingen deltakeravgift.   ARKIVFOTO.

KANORACE: 2. september går Bygdepostens kanorace nok en gang av stabelen. I år endres konseptet noe ved at leserne kan være med å stemme fram et lokalt prosjekt som hovedpremien på 30.000 kroner skal gå til. I tillegg vanker det premier til lagene som melder seg på. I år blir det heller ingen deltakeravgift. ARKIVFOTO.

Artikkelen er over 2 år gammel

I år blir Bygdepostens kanorace gratis for deltakerne. Dessuten økes hovedpremien til hele 30.000 kroner.

DEL

BYGDEPOSTENS KANORACEDe som vinner må gi pengepremien til et lokalt veldedig formål. Kanoracet går som vanlig av stabelen under Vikersunddagene i september.

LES OGSÅ: Samferdselsminister topper laget i kanorace

Hvem skal få?

Hvilke formål kan du som leser være med å bestemme. Avstemmingen vil skje på bygdeposten.no.

I samarbeid med Modum Sparebank legger Bygdeposten nemlig 40. 000 kroner i potten. Det er en betydelig økning fra foregående år.

30.000 kroner skal til ett veldedig lokalt formål. I tillegg vil lagene konkurrere om en premiepott på 9.000 kroner som går til de tre beste kanolagene.

– Premien (4.000 kroner i 1. plass, 3.000 kroner for 2. plass og 2.000 kroner 3. plass.) Mange av lagene består av kolleger. Hva premien brukes til kan laget selv bestemme, men de kan jo for eksempel bruke det på noe hyggelig sosialt på arbeidsplassen/avdelingen, sier daglig leder og redaktør i Bygdeposten, Knut Bråthen.

Fire nominerte

I dag presenterer vi fire kandidater som avisen og banken har nominert.

I tillegg kan leserne selv nominere gode prosjekter som Bygdepostens lesere inviteres til å nominere i kommentarfeltet på våre Facebooksider.

De nominerte ( til nå) er:

1. Lindrende enhet Modumheimen

Avdelingen har fire plasser og tilbyr korttidsopphold med god symptomlindrende behandling, pleie og omsorg. Korttidsplass for å avlaste pårørende. Kartlegging, vurdering og innsats i forhold til fysiske, psykiske, sosiale, åndelige/eksistensielle symptomer og utfordringer.

2. «Aktiv ung»

Et samarbeid mellom Frisklivssentralen og flere lag og foreninger. De gir et aktivitetstilbud og et sosialt fellesskap til ungdom i alderen 13–16 år.

3. Utstyrssentralen (BUA Modum)

Låner ut gratis fritidsutstyr til barnefamilier. De opplever stor pågang spesielt når det gjelder vinterutstyr som for eksempel slalåmutstyr og har behov for mer utstyr.

4. Modum Røde Kors besøkstjeneste

Driver en omfattende virksomhet med hjemmebesøk og besøk på institusjoner. I tillegg har de fire årlige arrangementer på henholdsvis Vikersund bo- og dagsenter, Geithus bo- og dagsenter, Modumheimen og en årlig busstur i august.

Kanoracet

– Kanoracet har blitt en tradisjon. Når vi nå snur litt på flisa er målet at flere virksomheter, ikke minst fra offentlige virksomheter som ikke har penger på budsjettet til startkontingent vil stille lag og være med å skape en god ramme rundt Vikersunddagene, sier redaktør Bråthen.

Kanoracet går av stabelen lørdag 2. september. Bygdeposten ordner alt det praktiske og selvsagt kanoer.

Påmelding skjer til mer@bygdeposten.no. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder.

– Premien kan ikke gå til lønn eller godtgjøring for enkeltpersoner eller til kommersielle virksomheter. Juryen kan derfor stryke forslag som faller utenfor konseptet med et allmennyttig og veldedig formål i Modum kommune.

Møteplasser

Selv om «vannleken» betyr mye, håper redaktøren på andre «gevinster».

– Som lokalavis er vi en møteplass for nyheter og debatt. Men vi ønsker også at folk skal møtes ansikt til ansikt. Derfor er slike arrangementer viktige, sier redaktør Knut Bråthen.

Artikkeltags