3000 leser Bygdeposten på mobil

Artikkelen er over 5 år gammel

Stadig flere bruker mobiltelefonen når de leser avis. Det gjelder også Bygdepostens lesere.

DEL

Igjen er avisenes lesertall målt, og på landsbasis er trenden at stadig flere bruker digitale når de skal sjekke nyhetene.

Bygdeposten har nå 3000 lesere på mobil og 5000 lesere på nett. Dette er første gang våre lesere på mobil er med i tellingen.

Samtidig faller lesertallene totalt for mange avishus. Slik er det også for Bygdeposten.

Nedgang

Mens Bygdeposten kunne smykke seg med knallgode lesertall i fjor høst, må vi notere en nedgang ved første telling i år. Bygdeposten var rett og slett "kjerringa mot strømmen" i september 2014, med størst økning innenfor vårt eierkonsern Amedia.

Men nå har tallene falt med hele 5000 totalt. Det betyr at vi har i alt 19 000 lesere på papir, nett og mobil.

Måles annerledes

Samtidig er det ikke så enkelt at en leser er en leser.

- Det er litt vanskelig å gjøre rede for nedgangen slik at det blir lettfattelig, men noe av forklaringen er at vi nå måles på en litt annen måte. Ved forrige måling ble blant annet leserne i Modum vektet tyngre enn leserne i Øvre Eiker. I år er det motsatt, og det slår negativt ut for oss som har flest lesere i Modum, sier redaktør Knut Bråthen.

Telling av lesere er altså en komplisert øvelse som man helst må ha tallknuserkompetanse for å forstå, men redaktøren vil nå brette opp ermene og sammen med resten av staben i Bygdeposten jobbe for å servere folk gode nyheter - enten de fortæres på nettbrettet, mobilen eller papir.

Antall lesere

Slik er de samlede lesertallene for noen av avisene i Buskerud:

Drammens tidende 101 000

Ringerikes Blad 30 000

Laagendalsposten 27 000

Bygdeposten 19 000

Eikerbladet 13 000

Artikkeltags