– Dette er kanskje en umulig oppgave, men vi tror det vil skape diskusjon og engasjement hos våre lesere, sier Knut Bråthen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Bygdeposten.

Forleden dag samlet han juryen han har valgt ut til innledende samtaler. Det ble ivrig diskusjon om spillere, hendelser og kamper umiddelbart.

Erfaren jury

Det er en fotballerfaren jury han har pekt ut, med tidligere fotballpresident Odd Flattum som senioren blant dem. Og den er sammensatt av personer fra både Geithus, Vikersund og Åmot – sånn for den fotball-politiske-lokalpatriotismens husfred.

Tom Berget, mannen som får mye av æren for at Åmot slo seg opp til andre divisjon for snart 20 år siden, synes oppgaven er spennende:

– Det har vært mange fotballprofiler i Modum. Det blir krevende å velge ut de 11 som skal få plass på laget og reservebenken. Det er på en måte fire epoker over disse 45 årene, der Geithus, Vikersund, Åmot og Modum kan sies å ha vært best i hver sin tiårsperiode, sier han.

Også de tre andre i juryen sier det nok blir vanskelig, men spennende:

– Vi har allerede mange navn på papiret, men håper på stort engasjement fra fotballinteresserte folk som vil sende inn forslag, sier Eivind Kopland.

Odd Flattum peker på at det er lokale spillere som skal stå i fokus:

– Det har vært mange «leiesoldater» innom i Modum-klubbene opp gjennom årene. De er i utgangspunktet utelukket om de ikke har en helt spesiell og lokal tilknytning. Her skal lokale spillere fra 1975 settes sammen med lokale spillere fra 2020, det blir nok en artig øvelse, sier han.

Morten Wold sier juryen nok også vil sette opp en liste over en del av nettopp disse spillere som faller utenfor:

– Da kan vi også få vist hvor mange spennende navn som har vært innom i Modum-fotballen siden 1975 og fram til i dag, selv om de ikke oppfyller kriteriene for plass på det endelige laget, sier han.

Send inn forslag

Nå håper juryen på mange forslag fra Bygdepostens lesere. Det er åpent for å sende inn forslag til og med 18. juli. Deretter vil juryen arbeide seg gjennom alle navn som foreslås, og målet er at førsteellever og reservebenk presenteres i Bygdeposten 25. juli. Forslag på spillere og gjerne en kort begrunnelse kan enten sendes til redaktøren: kbr@bygdeposten.no, ringes inn på 922 33 605 eller så vil saken bli delt på Bygdepostens facebookside der man også kan fremme sine kandidater.

– Fotball er samhold, vennskap og følelser. Den opprivende lokalpatriotismens tid er forbi, vi kan kanskje si heldigvis. Vårt mål er i hvert fall å skape debatt, engasjement og navne-diskusjoner rundt fotballen. Jeg tror dette kan bli riktig morsomt, sier ansvarlig redaktør Knut Bråthen.

– Vi er klar over at en slik kåring vil vekke både glede, skuffelse, sikkert fortvilelse og kanskje til og med sinne. Derfor er det viktig å understreke at dette er et uhøytidelig forsøk på å få fram både navn og minner knyttet til fotballen i Modum og midtfylket de seineste 45 årene. Og selvsagt er juryen ubestikkelig og upåvirkelig, opplyses det med et smil fra de fire som utgjør årets viktigste jury innen lokal fotball.


Her er kriteriene for å kåre det beste lokale laget de siste 45 årene

  • Bygeposten kårer Modums beste fotballag fra 1975 til 2020.
  • Aktuelle spillere må ha vært aktiv på førstelagsnivå innenfor gjeldende tidsperiode i Modum og eventuelt andre steder.
  • Spillere bør ha tilknytning til Modum (Midtfylket) ved å ha gått gradene i lokal klubb og nådd førstelagsnivå før eventuell overgang til klubb utenfor Modum.
  • Spillere som har kommet utenfra må ha en mer permanent lokal tilhørighet enn et visst antall sesonger i lokal drakt.
  • Mesteparten av karrieren bør å ha vært innenfor den gjeldende tidsperiode.
  • Bygdepostens lesere inviteres til å sende inn forslag, gjerne begrunnede, på spillere de mener bør være aktuelle for vurdering. Forslag sendes til redaksjonen@bygdeposten.no eller legges inn i kommentarfeltet under sak om kåringen på Bygdepostens Facebook-side.