Gå til sidens hovedinnhold

Bygdeposten inviterer til valgdebatt i storsalen i kulturhuset

Artikkelen er over 2 år gammel

5. september kl. 19 er det duket for valgdebatt i kulturhuset i Vikersund i regi av Bygdeposten. Redaktør Knut Bråthen håper mange vil møte opp i storsalen. Førstegangsvelgerne lokkes også med litt ekstra denne kvelden.

– Gratis popkorn og brus til alle unge førstegangsvelgere som kommer til kulturhuset denne kvelden, samt et visst antall kinobilletter som vil bli delt ut. Disse billettene kan brukes på selvvalgt film seinere, sier redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten, som legger til at den historisk lave deltakelsen lokalt ved forrige kommunevalg er et tankekors.

– Vi håper debatten kan gi oss klare svar og at nyansene i det politiske landskapet kan komme klarere fram og dermed gjøre det lettere å bestemme seg for hvilket parti som skal få nettopp din stemme, sier Knut Bråthen.

 

Følg Bygdeposten Valgdebatt 2019

Han skal sammen med tidligere kollega Per Skøien lede debatten, der toppkandidatene til alle de ti politiske partiene som stiller liste i Modum vil bli utfordret på en rekke aktuelle saker som er viktige for Modum og dermed også moingene.

Debatten kommer også til å bli strømmet på bygdeposten.no. Det betyr at du kan følge med selv om du skulle være i Syden, på Svalbard eller på annen måte ikke ha anledning til å være til stede i kulturhuset.

Spennende valg

– Kommunevalget 2019 blir utvilsomt ett av de mest spennende noensinne i Modum. Skal vi legge nasjonale målinger til grunn, samt vår egen meningsmåling fra mai og signaler fra det politiske miljøet virker det veldig åpent når det gjelder ordførerspørsmålet. Jeg tror det er mer åpent enn noen gang tidligere. Det tror jeg moingene har fått med seg og at de ser at det denne gangen er ekstra viktig å bruke stemmeretten, sier redaktør Knut Bråthen som mener det er svært viktig og riktig for lokalavisa å legge til rette for en åpen og frisk debatt når det er lokalvalg.

– Jeg har skrevet på lederplass i avisa at jeg synes rikspolitikerne tar for mye plass i lokalvalgkampen. Det er ikke ny regjering vi skal velge nå. Det er nye kommunestyrer, sier Bråthen.

Fem temaer

I utgangspunktet vil politikerne bli utfordret på fem forskjellige temaer.
– Vi skal selvsagt innom samferdsel. Her har det kommet signaler fra regjeringen at Modum må velge; enten satse på ny rv. 35 eller lokaltog og at det neppe er rom i Nasjonal Transportplan for begge deler. Næringsutvikling og arbeidsplasser blir et sentralt tema. Stedsatraktivitet er et annet stikkord og så er vi selvsagt veldig interessert i om hva de tenker om ordførerspørsmålet, sier Per Skøien.

Bygdeposten kommer med en blodfersk meningsmåling i forkant av debatten som det blir naturlig at partiene kommenterer.

– I tillegg vil de selvsagt få en sluttappell om hvorfor nettopp deres parti fortjener velgernes stemme, avslutter redaktør Knut Bråthen.

Kommentarer til denne saken