Gå til sidens hovedinnhold

Bygdeposten finner ikke på sitater på egen hånd, Drillestad

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserinnlegg på bygdeposten.no i går, onsdag og i papiravisen i dag, retter Bjørn Drillestad i Dugnadsforeningen helt ubegrunnede anklager mot avisen. Bakteppet for Drillestads verbale angrep på vår journalistikk, er at foreningen han representerer har satt ut flere konteinere i Modum for innsamling av klær. Disse markedsføres med at ved å gi bort klær er så er giveren med å støtte sin lokale idrettsforening. De lokale idrettsforeningene derimot har ikke inngått noen avtale med foreningen.

Det er flere som har reagert på både at konteinerne er satt ut og at det ikke foreligger noen avtaler med lagene. De spørsmålene må Drillestad faktisk tåle at vi stiller. Og tåler han ikke det så er vårt velmente råd om at han enten må inngå avtaler før konteinere settes ut eller så bør han vurdere om dette er et konsept å gå videre med.

Til tross for at Drillestad selv sier at de har holdt på med dette siden 2016, så har Dugnadsforeningen ifølge Drillestad selv først nå startet prosessen med å registrere foreningen i Brønnøysundregistrene.

Drillestad hevder i innlegget: «Når et sitat skrives av en annen som har uttalt seg så må det nødvendigvis bli noen feil og mangler. Dessuten så mener jeg at jeg har krav på å korrigere. Jeg er en gammel pensjonist og må innrømme at jeg ikke har sansen for nåtidens journalistikk. Og når det ikke er krav om samtidig kontradiksjon så må det bli konflikter.»

Dette er direkte feil at Drillestad ikke har fått sine egne ord på trykk i en kommentar til saken. Vår journalist ringte Drillestad allerede 3. juli, der vi stilte spørsmål om hva denne «konteinerinnsamlingen» er og hvem han hadde fått tillatelse av? Vi hadde en ny samtale med Drillestad mandag denne uken og han fikk sitatene sine tilsendt på e-post for gjennomlesing. Etter litt tid ringte Drillestad tilbake og sa at sitatene hans var riktige.

En ting er at du åpenbart ikke liker at vi skriver om dette Drillestad. Noe annet er å rette beskyldninger mot vår journalstikk mot bedre viten. Det tjener hverken deg selv eller Dugnadsforeningen.

Knut Bråthen, ansvarlig redaktør i Bygdeposten.

Les også

Idrettens tekstilinnsamling og utsetting av konteinere i Modum

Kommentarer til denne saken