Det er all mulig grunn til å takke Modums lokalpolitikere og administrasjonen, hvis målet er at moinger ikke skal få være lenge ute på byen om kvelden. Som Bygdeposten skriver, går siste buss hjem fra Drammen klokken 21.22 på hverdager, mens man faktisk kan få «lov» til å være ute helt fram til klokken 22.22 i helgene, hvis man har drevet med noe så utsvevende at man trenger offentlig kommunikasjon for å komme seg hjem. Det er for dårlig.

Spøk til side. Busstilbudet fra Drammen til Modum på kveldene og i helgene er horribelt dårlig. Og der lokalpolitikerne så langt har båret havre til en dau gamp når det gjelder en mulig ny riksvei 35, og der de har arbeidet hardt og inderlig for et lokaltogtilbud som ikke ser ut til å komme, må de helt ha glemt buss. Det er synd fordi det trolig er langt enklere å få på plass et bra busstilbud på kort sikt, enn tog.

Med nærmere ettertanke kan vi faktisk ikke huske at hverken det sittende politiske flertallet eller det forrige politiske flertallet snakket om busstilbudet – i hvert fall ikke busstilbudet på kveldstid. Kanskje kommer det av at de mest framtredende politikerne våre har kommet dit at uteliv og et par glass over en middag i Drammen aldri kommer i veien for hjemmekos, Gullrekka i godstolen med jobbebukse og filttøflene på?

Det siste avsnittet var selvsagt veldig spissformulert, men vi stusser over at busstilbudet spesielt kvelder og helgene har vært så lite på dagsorden. Akkurat nå er det korona og vi skal holde oss mest mulig hjemme, men det kommer en tid etter dette også. Vi har mange tilbud i Modum, men det er likevel slik at mange reiser til en by – Drammen og Oslo for å ta del i noe vi ikke har her. Moinger vil oppsøke den delen av livet som består av et større kulturliv enn det vi har lokalt. Vi vil gå ut og spise. Vi vil gjerne ta et par glass og slippe å forholde oss til bil. Det er rådyrt å parkere i en by også.

Så kravstore har vil altså blitt – selv i Modum. Får vi ikke den muligheten taper vi konkurransen dessverre. Oppfordringen til politikerne er å gå i dialog med busselskapet for å finne en mulighet for at moingene kan komme seg hjem også seint på kvelden, spesielt i helgene. Det handler om Moudms attraktivitet som bosted også og det er ingen liten sak.

Den eneste fordelen med busstilbudet fra Drammen til Modum er at du får lagt deg hjemme - veldig tidlig