(Drammens Tidende)

ØVRE EIKER: Brannvesenet rykket tirsdag ettermiddag ut til Vestfossen. Det skjedde etter at en hest har fått problemer, og nå sitter fast. Det var eierne som kontaktet brannvesenet, da de ikke fikk frigjort hesten.

– Det er snakk om en hest som har sklidd på en ganske stor møkkadynge, og nå sitter fast. Vi har mannskap på stedet, men det er for bløtt i området til at vi kan ta oss fram, opplyser vaktleder for Sør-Øst, Marthin Haugen.

Han informerer om at det dermed er bestilt en kranbil fra Asker og Bærum brannvesen som nå er på vei. I tillegg har de kontaktet en veterinær, som også er på vei.

– Kranbilen kjørte fra Asker for en stund siden, så den burde være godt på vei. Vi får ikke gjort så mye før den er på stedet, opplyser han.

Hesten skal sitte fast med det ene bakbeinet. Da Drammens Tidende ankommer stedet beroligerfolk fra gården og brannvesenet hesten.

Det er planlagt å spenne et nett rundt hesten, og så få løftet den ut ved hjelp av kranbilen.

Klokken 18.37 er hesten heist ut og er frigjort. Den har før dette sittet fast i drøye to timer.

Folk på stedet har uttrykket bekymring for om hesten har skadet beinet i hendelsen. Den gikk imidlertid for egen maskin tilbake til stallen etter brannvesenets arbeid.

Og noe senere får Drammens Tidende bekreftet at hesten er uskadd. Den er sjekket av veterinær på stedet.

Hesteeier Anita Brown var svært lettet etter at det hele endte så bra.

Saken oppdateres.