Henrik Kristoffersen var nummer fire etter første omgang og på skuddhold til seier i Adelboden, søndag, men falt til 12.-plass i slalåmrennet.

Fra startnummer 31 kjørte Lucas Braathen en meget god første omgang og lå som nummer ti foran omgang nummer to. Der klarte han ikke helt å følge. Til slutt ble det 14.-plass.

Østerrikske Johannes Strolz sto for en kjempeoverraskelse ved å vinne rennet. Han hadde startnummer 38 i første omgang, men kjørte ned til en kruttsterk sjuendeplass. I annen omgang fulgte han opp og klatret til topps på resultatlisten.

Henrik Kristoffersen jaktet en etterlengtet opptur i slalåmdisiplinen i Sveits. Romerikingen har slitt der i vinter. I verdenscuprennet i Madonna di Campiglio rett før jul kjørte han ut i annen omgang.

Sterk kjøring i første omgang ga en meget solid fjerdeplass etter første omgang søndag. Opp til den ledende østerrikske duoen Manuel Feller og Fabio Gstrein skilte det kun ni hundredeler. I annen omgang fikk imidlertid Kristoffersen det tungt.

Rælingen-gutten gjorde ingen store synlige feil, men holdt likevel ikke høy nok fart. Etter målgang så han forundret ut og slo ut med armene.

Kjørte ut

Løypa i Adelboden skapte samtidig trøbbel for flere av sesongens beste slalåmkjørere. Sebastian Foss Solevåg, franske Clément Noël og svenske Kristoffer Jakobsen, som er de tre beste i slalåmcupen, kjørte alle ut i førte omgang.

Fra startnummer én havnet Solevåg på innerski med kun tre-fire porter igjen til mål. Spjelkavik-løperen hadde tilsynelatende gjort få feil fram til da. Nordmannen pådro seg en skade i hånden i fallet. Det er usikkert om den er av det alvorlige slaget.

– Da han falt, skadet han den venstre tommelen i fallet. Vi vet ikke hvor alvorlig eller akkurat hva det er. Nå får han behandling og sjekk, så får vi komme tilbake til mer informasjon når vi vet hva det er, lød beskjeden fra det norske laget til NRK etterpå.

Timon Haugan klarte ikke å kvalifisere seg for annen omgang i Adelboden.