Politiet på HA-fest

Politiet samarbeidet med Utrykningspolitiet (UP) om storkontrollen av trafikken forbi Hells Angels klubblokale i Øvre Eiker.

Politiet samarbeidet med Utrykningspolitiet (UP) om storkontrollen av trafikken forbi Hells Angels klubblokale i Øvre Eiker. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Politiet stanset all trafikk forbi Hells Angels klubblokaler i Øvre Eiker.

DEL

ØVRE EIKER: - Det er i sammenheng med et arrangement hos Hells Angels vi har lagt denne trafikk-kontrollen til riksvei 283, forteller fungerende lensmann i Øvre Eiker, Jørn Kristoffersen.

Da Bygdeposten var på kontrollstedene en time før midnatt lørdag, ble alle kjøretøy i begge retninger stanset og kontrollert. Om lag 500 meter før klubblokalet, ved avkjøringen til Klommestein og på kommunegrensen til Nedre Eiker stod politiet og Utrykningspolitiet.

Våpenjakt

Politiet hadde en lang liste med registreringsnumre på biler de måtte kontrollere. Bygdeposten var vitne til at flere av disse bilene ble gjennomsøkt med lommelykter mens sjåfører og passasjerer ble ransaket.

Politiet var tydelig på vakt for at rivaliserende MC-gjenger ikke skulle komme i nærheten av klubblokalet til Hells Angels i Horgenveien 180 og ødelegge festen.

- Forventer en rolig fest

Da Bygdeposten lørdag ettermiddag og kveld var i kontakt med operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt, var politiet lite villig til å kommentere Hells Angels-festen.

- Vi vet at Hells Angels skal ha en fest lørdag kveld, og det er en sak vi følger opp med faste politipatruljer, sa operasjonsleder Eirik Rose ved operasjonssentralen ved 19-tiden.

- Lensmannskontoret vet at det skal være en fest, og vi har vært i dialog med dem som arrangerer den. Vi forventer at festen forløper fredelig og rolig, sa Jørn Kristoffersen ved Øvre Eiker lensmannskontor tidlig lørdag kveld.

Da Bygdeposten igjen snakket med Kristoffersen like før midnatt, var han tilfreds med gjennomføringen av kontrollen så langt.

Men oppbudet av sivile og uniformerte politibiler vitnet om alt annet enn en vanlig trafikk-kontroll lørdag kveld.

Bygdeposten kommer tilbake med mer.

Artikkeltags