- Informasjon vårt viktigste våpen

Anders B. Werp, ordfører i Øvre Eiker pekte på flere grunner til at Hells Angels ikke er ønsket i kommunen hans.

Anders B. Werp, ordfører i Øvre Eiker pekte på flere grunner til at Hells Angels ikke er ønsket i kommunen hans. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Ordfører Anders B. Werp hardt ut mot Hells Angels

DEL

ØVRE EIKER: På en MC-konferanse i Drammen torsdag gikk ordfører Anders B. Werp i kjent stil hardt ut mot kriminelle MC-gjenger. Hells Angels fikk spesielt gjennomgå.

- Kommunen støtter seg til politiets og Kripos sin beskrivelse av MC-bander som godt organiserte kriminelle nettverk. De har selv erklært seg for hevet over norsk lov, og vi må ha en bevisst holdning til dette, sa Werp under sitt innlegg ”Derfor er MC-bander uønsket hos oss”.

Foran sentrale deler av Politi-Norge, justisminister Knut Storberget, politidirektør Ingelin Killengren, flere ordførere fra Drammensregionen og presse, sparte ikke Werp på kruttet. Han mener at dersom kommunene er passive til utviklingen, vil det svekke troverdigheten til de folkevalgte.

- Slike MC-miljøet som Hells Angels representerer, er uønsket hos oss fordi vi tar enkeltmennesket i vår kommune på alvor. Vi demoniserer ikke enkeltmedlemmer i disse klubbene, men valget de har tatt og nettverket de er en del av, påpekte Werp.

Informasjon

- Vi skal ikke gi oss med å bekjempe rekruttering til dette MC-miljøet. Dette er en årelang kamp. Vårt viktigste våpen i den kampen er informasjon og fakta som vi får i samarbeid med det lokale politiet og Kripos. Vi er nødt til å vite hva som skjer i disse miljøene for å kunne bekjempe dem. I så måte har samarbeidet med politimyndigheten på ulike nivåer vært svært nyttig til nå, sa Werp.

Målgruppen for torsdagens konferanse er politikere, ledere og fagfolk fra kommunene samt ledere og tjenestemenn fra politiet og statlige kontrollmyndigheter – både fra steder hvor slike MC-gjenger er etablert, men også fra steder hvor en ønsker å forhindre etablering.

1-prosent miljø

Stadig flere kommuner i Norge opplever at de såkalte 1-prosent motorsykkelklubber etablerer seg. 1-prosentklubb refererer til at deltakerne definerer seg som den ene prosenten av befolkningen som har meldt seg ut av samfunnet. Samfunnets lover og regler gjelder ikke for dem. Klubbene har sine egne regler og indre lojalitet. Bandidos, Hells Angels, Coffin Cheaters og Outlaws er de mest kjente 1-prosentklubbene i Norge.

Artikkeltags