(Siste)

Ikke alle vinterdager er kalde og fine. Noen ganger er det regn, slaps og vått, og har du da ikke tråkket fra deg før du går over terskelen hjemme, kan gulvet ta skade av fukten under skosålene.

Men det unngår du ved å velge gulv som tåler en trøkk, som for eksempel vinylgulv.

Gå gjerne for klikk-vinyl, som er lett å legge selv og har en overflate som tåler det meste. Samtidig ser gulvet bra ut, er lunt å gå på og lett å vaske.

– Klikk-vinyl er perfekt for gangen. Det er et kompakt vinylmateriale, med et slitesjikt som gjør at det tåler juling, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Like innenfor inngangsdøren ønsker du ikke bare et gulv som tåler mye, det skal også se bra ut.

Her dannes førsteinntrykket av boligen og dem som bor der, og da vil du gjerne at det skal se pent ut.

Kompakt klikk-vinyl kommer i mange ulike design – «tre», «stein», «betong» og «rustne stålplater» ser tilnærmet ekte ut, og for å understreke mønsteret, er formatet tilpasset materialet som etterlignes, slik at «tregulvene» kommer som plank, mens «steingulvene» er formet som store fliser.

– Denne gulvtypen har en naturlig struktur i overflaten som gjør både treutseendet og steinmønsteret naturtro, sier Lene Lillejord hos Gerflor til ifi.no.

Klikk-vinyl har vært på markedet i en rekke år, og regnes ikke lenger for å være en nyhet. Ny er derimot denne varianten av klikk-vinyl med hard, kompakt kjerne, forbedrede klikk-skjøter og både fuktsperre og trinnlydsdemping integrert.

Saken fortsetter under bildet.

Gulvtypen kalles for Rigid Core LVT, takket være den harde og kompakte kjernen som gir en rekke gode egenskaper.

– Det er hardt og stabilt på gulvet, og har en lun og meget slitesterk vinyloverflate. Det tåler gulvvarme og kan legges direkte på alle undergulv uten bruk av egen fuktsperre, sier Lene Lillejord.

At gulvet har integrert trinnlydsbakside, gjør at du ved leggingen får et komplett gulv i ett og samme moment. Du trenger ikke å velge blant ulike underlagsmaterialer og fuktsikringer, og kan legge gulvet direkte på både betonggulv og platekonstruksjoner.

Gulvet kan legges i store, sammenhengende flater, og tåler både gulvvarme, soloppvarming ved store vinduer og sølete sko.

(ANB)