Det er baderomsuke på TV 2-programmet «Sommerhytta». Så langt har vi sett deltakerne lære seg hvordan fliser skal kuttes uten å bli til mosaikk og innredet fire flotte bad.

Men samtidig har ukesoppdraget handlet om vann i hagen, og her har Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen Hansen fra Åmot virkelig tatt det ekstra steget. Der TV-seerne har sett vannspeil og fuglebad hos de andre deltakerne, har det unge paret gravd ut en hel dam.

Rørt av glede

Det får dommer Finn Schjøll til å bli oppløst i tårer, da han snakker til Anna.

– Jeg sa til deg forrige uke at det er så mye mer i deg, og ba deg om mer. Du sa til meg at «jeg har ikke mer». Det får du aldri si. Når du går på frierferd og klasker 20 roser rett foran meg ..., sier Schjøll før han blir oppløst i tårer og gir paret tommel opp.

Etter et par sekunder klarer han å presse ut:

– Du skal hjem til meg og lage maken.

Les også

«Sommerhytta»-Anna (23) står for valgene hjemme: – Jone har ikke noe han skulle ha sagt

Fornøyd

– Vi hadde ikke trodd at Finn skulle gråte av det vi hadde gjort, selv om vi la ned enormt med innsats og gjorde mye ut av denne delen av prosjektet, sier Anna til Bygdeposten.

Dammen ble gravd ut på en tomt som i stor grad besto av fyllmasser da deltakerne ankom sommerhytta. Det betyr enorme mengder stein.

– Vi var rimelig lei etter å ha gravd, men er veldig fornøyd med resultatet og at Finn ble så fornøyd, sier 23-åringen.

Ferdig med å grave stein

Hjem til Schjøll for å grave dam, har det imidlertid så langt ikke blitt noe av.

– Vi får se om invitasjonen står ved lag. Hvis hagen hans består av like mye stein er det uaktuelt, hvis ikke kan det hende jeg går med på det, sier hun.

Hvordan det til slutt ender, og om Schjølls tårer er nok til at det unge paret vinner denne ukens gullhammer ser du på TV 2 i kveld.