Opplegget er i regi av Stegane Sport med Bygdeposten som medspiller. Redaktør og daglig leder Knut Bråthen sier at dette er en måte å vise at vi kommer ut i et område der interessen for skiskyting er stor og at det er ekstra hyggelig når vi har en utøver på landslaget.

– Det var kanskje ikke så høye odds for at Simostranda skulle klare å fostre nok en skiskytter av internasjonalt format etter at Ole Einar Bjørndalen la opp, men så kom det altså ei jente ved navn Ida. Det er veldig stas, sier Bråthen.

Mangeårig samarbeid

– Vi har hatt et samarbeid i mange år med Stegane Sport, men pandemien gjorde at vi måtte ta en pause. Men responsen var så god de andre gangene vi har samarbeidet at vi synes det er hyggelig å være med på og tilby leserne våre å kunne reise for å oppleve et slikt fellesskap, sier redaktør og daglig leder i Bygdeposten, Knut Bråthen.

Stegane Sport er en av de store aktørene når det gjelder å bringe skiskytterentusiaster til destinasjonen i Nord-Italia. Runolv Stegane har sågar fått en utmerkelse fra turistmyndighetene i området for sitt arbeid med å bringe gjester til de årlige begivenhetene blant majestetiske fjell med hvite topper.

Charterfly

– Turen går av stabelen fra 18. til 23. januar neste år og dersom påmeldingen blir bra, kommer jeg til å chartre et eget fly for å komme til en flyplass nærmest mulig Anterselva, sier Runolv Stegane, som forteller at det allerede er 60–70 påmeldte på turen.

Verdenscuphelgen i Anterselva kommer før VM i 2023 og blir derfor en viktig konkurranse med tanke på det som skal skje seinere.

– Jeg arrangerer turer mange steder, men jeg må si at det er få ting som slår Anterselva. Det gjelder både den vakre naturen og stemningen som er der, sier Stegane.

Det er Stegane Sport som tar seg av alt det praktiske rundt opplegget.