Travlaget har kjøpt hesten og satt den i trening hos Kristian Malmin på Vestre Bergsund gård i Ådal. Nå vil laget invitere bygdas folk til å bli med som hesteeiere.

– Laget dekker innkjøpet. Det vil koste en fast, liten sum hver måned å være med som eier. Det beløpet skal dekke kostnader til trening, fôr, transport og andre utgifter, sier Knut Leer på vegne av Krødsherad og Sigdal Travlag. Som andelseier blir du samtidig medlem av travlaget.

Hesten er allerede på plass hos Malmin og i full trening. Travlaget har satt fristen til å bli medeier i andelshesten fram til Capriccio FT gjør sin første start.

– Vi nærmer oss 30 andelseiere, men det er fortsatt plass til alle sigdølinger eller kryllinger som har lyst til å være med. Det er spenning og moro knyttet til det å være hesteeier og travkjøring, understreker Leer.


Spennende hest

Travtrener Kristian Malmin er godt fornøyd med Capriccio FT og det hesten viser i trening.

– Det er en stor og fin hingst som ser bedre og bedre ut. Han har fått tid til å finne seg til rette, spiser godt og ser ut til å trives veldig bra. Jeg har kjørt noen intervaller med ham og det kjennes bra ut, innrømmer Malmin.

Capriccio FT er en fem år gammel italienskfødt hingst med selveste Varenne som far og Immensite som mor. Varenne var verdens beste traver gjennom mesteparten av sin karriere, og mor Immensite tjente selv rundt 2,5 millioner kroner i løpsbanen.

– Capriccio FT er en veldig spennende hest siden han selv har et lavt grunnlag og bare har gjort 22 starter. Han har vunnet fire av de 22 og jeg mener hesten skal ha alle muligheter til å klatre i klassene såframt han holder seg frisk og rask, sier Kristian Malmin.

Han har ikke bestemt når det kan bli debut for Capriccio FT på norsk jord.

– Hesten skal få den tida han trenger før vi skal starte i løp. Det kommer til å gå enda noen uker. Siste del av juni kan være aktuelt, sier Malmin.

Håper mange vil være med

Travlaget ønsker å øke interessen for travsport gjennom lagshesten.

– Vi håper at Capriccio FT er et godt kjøp og at så mange som mulig vil være med på moroa, sier Knut Leer.

Apropos Leer, travhester og moro. Hoppederby-vinner og norgesmester Madelen LTC som tjente mer enn 2,5 millioner kroner – og som Leer er oppdretter og har vært medeier i, fødte for noen uker sitt første føll. Det ble en hingst som har Derbyvinner El Diablo BR som far.