(Drammens Tidende)

HOKKSUND: Den 42 år gamle mannen som ble knivstukket flere ganger i Hokksund lørdag kveld er nå selv varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Det kommer fram i en kjennelse fra Buskerud tingrett.

Knivofferet ble skrevet ut fra sykehus og deretter pågrepet.

Politiadvokat Eldbjørg Håkonsen Martinsen sier til Drammens Tidende at både offeret og gjerningspersonen i knivhendelsen er siktet for grov kroppskrenkelse mot en tredje person.

Denne hendelsen skal ha funnet sted før knivstikkingen fant sted.

Mannens forsvarer, Benedikte Jamth, i advokatfirmaet Brodwall og Kvanvik, ønsker ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Mandag ble den 47 år gamle mannen som er mistenkt for å stå bak knivstikkingen, varetektsfengslet i to uker med både brev- og besøksforbud.

«Basert på han forklaring og øvrige bevis finner retten det mest sannsynlig at han ikke var i en nødvergesituasjon som fritar for straff» heter det i kjennelsen.

Mannens forsvarer, Anniken Lilleng i advokatfirmaet Wangberg, sier til Drammens Tidende at mannen ikke erkjenner straffskyld for knivstikkingen. Han begjærte seg også løslatt.