Litt over halvparten av moingene stemte. De som ikke stemte bør i hvert fall ikke klage på mulighetene. Det er kun mulig å velge ett parti. Sånn er spillereglene. I etterkant har de all grunn føle seg som en restaurantgjest, som etter å ha studert menyen bestemmer seg for hvilken rett de foretrekker, men uansett hva de bestiller - om det er kjøttkaker i brun saus eller sushi - er det lapskaus som blir servert. Det hele minner om bakerspøkelset Napoleon i Barne TV-serien Uhu - han som drømte om å bake verdens beste sjokoladekake, men uansett hva han bakte ble det bare napoleonkskake.

Lapskaus er ok mat, men spennende er det sjelden. Når Senterpartipolitikk, FrP-politikk, Høyre-politikk og en dæsj KrF og Venstre også skal opp i blenderen, kan det som kommer ut i andre enden bli en nokså smakløs konsistens. Det er mer enn tvilsomt om lapskaus kan gi Modum en stjerne eller to i kommunenes utgave av Michelin-guiden. Det kan heller bli noe som serveres på en veikro.

Det mest spennende er en 19-åring som varaordfører. Nikolay Edin Larsen (Frp) kan vise seg å være rettens spennende krydder. Det som setter smak.

Det blir neppe penger til dessert etter hovedretten. Vi kan gjerne drømme om noe cognacmarinert, flamberte oster eller en fromage norvégien, tilberedt med gode råvarer, men det blir vel helst noe ferdigkjøpt som kan druknes i vaniljesaus en gang eller to i året.

Det hadde nok blitt like mange kokker og like mye søl om menyen hadde hatt rødt omslag og ikke blå-blå-gul-grønn-grønn som nå. Oppskriftsheftet deres (les partiprogrammene) minnet mer om Fjordland enn en velspekket ala carte-meny. Men som en høyt aktet kommunetopp i Modum en gang sa da en gründer ringte for å sondere mulighetene for å etablere noe helt nytt ved navn gatekjøkken: «Det har je itte no tru på. I Modom eter vi hime».

Og når man først eter mest hime, er kanskje lapskaus like bra som sushi? Det er enkelt å lage og det koster ganske lite å få nok ingredienser til en stor kjele, som kan varmes opp om og om igjen. Med litt salt i såret blir det jo litt mer krydret. Dessuten metter lapskaus. Kanskje er det å være mett nok helt greit. Det er går an å leve på lapskaus. Du slutter ikke i hjel og du overlever. For mange holder det. For andre vil et slikt liv egentlig handle om kun å eksistere.

Vi får se hvor godt det smaker. Det er som kjent flest hverdager, og hjemmelaget lapskaus duger midt i uka. Om de klarer å diske opp med noe mer spennende til å pirre ganen med i helgene, gjenstår å se.