Det sier Kauserud som har sittet halvannet år i kommunestyret nå. Hun var vara og da ett fast medlem flyttet, rykket Kauserud inn. Til daglig jobber hun som spesialpedagog ved Nerstad skole, en jobb hun trives veldig godt i. Hun har også hatt tilsvarende jobber andre steder, også utenfor egen kommune.

– Jeg opplever at kolleger andre steder synes vi er heldige som jobber i Sigdal fordi politikerne har prioritert oppvekst og eldreomsorg. Det skal vi være stolte av og jeg mener hovedjobben som politiker blir å videreføre dette, sier Kauserud.

Har lært utrolig mye av Kjell Tore

Berit Kauserud kan ikke huske eksakt når hun begynte å interessere for politikk. Det har liksom alltid bare vært sånn. Faren hennes var aktivt med i Arbeiderpartiet og var innvalgt i kommunestyret. Selv har hun en fortid i AUF. Men så stiftet hun familie, fikk tre barn – to gutter som nå er 20 år og ei datter som er 16.

– I mange år var det å følge opp ungene førsteprioritet, men nå er de store og da tenkte jeg det var på tide på gjøre en innsats innen lokalpolitikken, sier Berit Kauserud. Hun er glad Kjell Tore Finnerud fortsatt står på lista. Han er en politisk mentor for henne.

– Jeg har lært utrolig mye av han. Kjell Tore er veldig kunnskapsrik og er flink til å dele av kunnskapen, sier hun.

Berit Kauserud deler også en hobby sammen med datteren. Det er hest.

– Jeg var aldri ei hestejente selv i oppveksten, men når datteren vår begynte å interessere seg for hest, ble det naturlig for meg å følge henne opp. Så nå har vi det som en felles hobby. Det er veldig fint, avslutter den nybakte ordførerkandidaten.

Lista

1. Berit Kauserud, 2. Tore Kåre Bakken, 3. Anette Ek Svendsen, 4. Odd Ivar Hvila, 5. Anne Ida Bråten, 6. Gard Firing, 7. Toril Krog, 8. Kjell Tore Finnerud, 9. Karin Letmolie Ravnås, 10. Magne Jørgensrud, 11. Anna Støvern, 12. Ole Edvin Jokerud, 13. Bente Kaugerud og 14. Olav Narum.