Ber innbyggerne om å minimere sosial kontakt til kun det strengt nødvendige

KLAR OPPFORDRING: Ordfører Knut Martin Glesne og kommunedirektør Stig Rune Kroken oppfordrer kryllingene til å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere og redusere sosial kontakt til et minimum.

KLAR OPPFORDRING: Ordfører Knut Martin Glesne og kommunedirektør Stig Rune Kroken oppfordrer kryllingene til å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere og redusere sosial kontakt til et minimum. Foto:

Krødsherad kommune har sendt ut en SMS til alle innbyggerne sine om hvordan de ønsker kryllingene skal forholde seg til koronaviruset.

DEL

I meldingen står det at kommunens kriseledelse, etter anbefaling fra kommuneoverlegen og på grunn av situasjonen i Norge, valgt å kansellere jobbreiser og kurs utenfor kommunen. Dessuten kanselleres større møter og forsamlinger i kommunen.

– Dette er tiltak etter føre var-prinsippet da vi ikke vet nok om sykdommens utbredelse i Norge, og fra andre land ser vi at spredningen går fort. Folkehelseinstituttet (FHI) har ennå ikke anbefalt skole- og institusjonstengning, men med den seneste utviklingen utelukker vi ikke at dette kan bli nødvendig, skriver ordfører Knut Martin Glesne og kommunedirektør Stig Kroken i meldingen.

– Unngå å reise ut av kommunen

Kommunen anbefaler alle idrettslag, virksomheter og foreninger i kommunen om å unngå reiser ut av kommunen.

I tillegg oppfordrer de alle til å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere, slik som kino, årsmøter, fester osv, og overveie nødvendigheten av andre arrangementer - spesielt dersom det inkluderer folk som har vært på reise eller bor utenfor kommunen.

I forhold til privat næring, spesielt matvarebutikker og serveringssteder, ønsker kommunen å hjelpe med rådgivning omkring hygienetiltak for å minimere smittespredning på disse stedene.

– Dette er i ferd med å begrense samfunnet vårt betydelig, men det er verre om vi får smitten. Da er det vanskeligere å stoppe viruset. Derfor prøver vi å unngå det. Det er ikke slik at vi oppfordrer folk til å slutte å trene, men ikke nødvendigvis dra på organiserte treninger eller arenaer med mange folk, sier ordfører Knut Martin Glesne til Bygdeposten.

Ber befolkningen minimere sosial kontakt

Kommuneledelsen anbefaler befolkningen å minimere sosial kontakt til det strengt nødvendige, inklusiv å holde minst en meters avstand til andre og ikke gi håndtrykk.

– Har du hatt tegn til luftveisinfeksjon med hoste, tungpustenhet, sår hals og feber er det viktig å unngå å utsette andre for sykdom - uansett om du har vært ute å reist eller ikke. Det betyr at du da må bli hjemme til du er i form. Sykemelding kan i nåværende spesielle situasjon lages over telefon. Dette betyr også at dersom dine barn har samme symptomer må de bli hjemme fra skole eller barnehage.

Glesne og Kroken håper at alle kryllinger, for å beskytte de svakeste og mest mottakelige i samfunnet, sammen tar ansvar og forsinker utbredelsen av smitte i Krødsherad mest mulig.

Artikkeltags