Gå til sidens hovedinnhold

Gylden Balder gjør comeback i morgen

Artikkelen er over 5 år gammel

Hjemme på Drammen travbane er Midtfylkets beste hest noen gang klar.

Gylden Balder har vunnet 19 av 40 starter og tjent 3,3 millioner. Han pådro seg en skade etter seieren i Sverige i september i fjor, men nå er han klar igjen.

Sjuåringen gjør comeback på hjemmebane i Drammen i morgen i et løp der sigdalshesten Pedrus og Røyns Skatt er blant konkurrentene. Gylden Balder er belastet med dobbelt tillegg og har ingen enkel oppgave.

– Resultatet spiller ingen rolle. Det som er viktig er at Balder’n fungerer skikkelig og får et fint løp første gang ut. Vi har gitt ham god tid etter skaden i september og alt har sett bra ut. Hvis hesten holder seg hel og frisk så er det nok av større løp å velge i framover, sier Bent Olav Wigdal som eier hesten sammen med Arnstein Tungvåg, vokalist i Dænsebændet.

Pål Sem som bor i Åmot, er tilbake som hestens trener.

Drammen travbane fyller 60 år og onsdagskvelden er satt av til feiring med blant annet HKH Kronprins Haakons pokalløp. Vestfossen-hesten Bolt Action tar turen fra Rogaland for å prøve seg, men møter tøffe konkurrenter i kamp om førstepremien på 150 000 kroner.

I tur og orden er Lykkerus, Luciano, JT’s Crown, Shaman Star M, Kingstile, Gigant Invalley, Deloria, The One Rebellion og Martha SG andre lokale hester som skal i aksjon i morgen.

Kommentarer til denne saken