Gå til sidens hovedinnhold

Begeistring smitter – vi må fokusere mye på bedrifter, små, mindre og store som får det til

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Nødvendig med krafttak for næringsliv og etablering i Modum», skrev Øyvind Trulsrud i Bygdeposten forleden. Krafttak for dette, er naturligvis viktig for en kommune og en region. Begeistring smitter, og jeg er enig i at vi må fokusere mye på bedrifter, små, mindre og store som får det til. Det tror jeg er viktig som spore til innsats også for dem som enda ikke har fått til alt.

Jeg tror det er viktig å fokusere på og å få nye arbeidsplasser til Modum, eller i nærområdene slik at vi fortsette å være en attraktiv bo kommune. Om det nå blir 60 nye arbeidsplasser i fengslet på Tyristrand, ja da kan det dryppe på oss også.

Les også

Nødvendig med krafttak for næringsliv og etablering i Modum

Nye innbyggere kan komme til Modum. Innbyggere som trenger elektrisitet til hus og kanskje biler, de trenger mat og klær. De trenger kafeer og fritidsaktiviteter. Det vil være også være med å trygge lokale arbeidsplasser og det er oftest mye enklere å styrke etablerte enn å etablere nye. Likevel er det viktig at kommunen gjøre mer for satsing. Jeg er enig med Øyvind Trulsrud i det han skriver om dette.

En enkel måte å vise seg fram på for kommunen er å sette skilt ved rv. 350 hvor det står noe om at vi har næringstomter og boligtomter. Uansett om det fører til en ny innbygger eller en ny etablering nå, er det en måte å vise en velkommenhet og interesse for nyetableringer i kommunen. Noe noen en dag kan komme på når flytting av personer eller arbeidsplasser står for døren. Vi har lagt egget og kanskje pirret en nysgjerrighet.

Orkidéhøyden i Mjøndalen hadde tidligere slike skilt plassert. Der er området fylt opp med mange nye næringslivsaktører i dag. Vi trenger flere næringsområder og vi trenger å utvide de næringene vi allerede har i Modum. Vi trenger flere tilbud blant annet innenfor handelsnæring og vi må alle bli flinkere til å bruke de tilbudene vi har.

Les også

Næringsutvikling i Modum- behov for et krafttak

Modum var en mye større helsekommune tidligere enn i dag. Vi hadde bred og viktig kunnskap. Et bredt tilbud av arbeidsplasser som er borte for en stor del. Mange mindre enheter for rusomsorg og eldreomsorg, barnevern og ettervern. Jeg har trodd og tror fortsatt det er mye å hente på dette området i kommunen vår. Om vi forener krefter og legger til side hvem som kommer med innspill og støtter de vi tror på, ja da tror jeg vi er «dømt» til å lykkes.

Kommentarer til denne saken