(Laagendalsposten)

– Det er uavklart hva dette er, sa operasjonsleder Alfheim i Sørøst politidistrikt, da meldingen ble kjent.

Tipset gikk ut på at en båt på Djupevatnet kan ha fått problemer. Djupevatnet ligger på Blefjell, ikke langt unna Blåberg fjellstue.

Kantring

Når politiet får slike tips, rykker de ut i fall det er personer involvert.

Kl. 21.43 skriver politiet på Twitter at det har vært en båtkantring på stedet. Fire personer er involvert. Alle er på land. En av dem sjekkes av helsepersonell.

Årsaken til kantringen er ukjent.

Også Flesberg brannvesen rykket ut, da de fikk melding om at det var personer i vannet.

Førstehjelp

Etter endt redningsaksjon får vi kontakt med brannsjef i Flesberg, Thor Inge Navelsaker, som var med på oppdraget.

Han forteller at det var fire voksne involvert - ingen barn. Tre av personene hadde nedsatt kroppstemperatur, og måtte gis førstehjelp.

Det var luftambulansen som først kom til stedet. Det ble brukt varmesøkende kamera for å lokalisere personene. Straks etter var Flesberg brannvesen på plass, og gikk i gang med førstehjelp. Deretter kom politiet.

– Vi har opplevd et godt samarbeid med luftambulansen og politiet. Det fungerte veldig bra, sier brannsjef i Flesberg, Thor Inge Navelsaker.

Politiet opplyser kl. 22.23 at en av de involverte er kjørt til legevakt for sjekk, og en av de andre flys til sykehus for undersøkelser. Vedkommende var bevist. Skadegraden er ukjent.

Det var fire menn i 20- til 40-årene som var på fisketur i en ganske liten båt, ifølge politiet. Årsaken til uhellet er ukjent.

Beruset

Lørdag morgen forteller at Odd Geir Alme på politivakta i Kongsberg at de fire fire mennene holdt til på en hytte i området. Utpå kvelden fant de på at de skulle ta seg en fisketur.

– De burde ikke vært i båten. De var godt bedugget, så dette var en dårlig vurdering, forteller Alme.

Et vitne fikk med seg at det var folk i vannet, og fikk ringt politiet.

Det var mørkt og kaldt i vannet da personene ramlet uti, men det skal altså ha gått bra med alle.