Gå til sidens hovedinnhold

40 millioner dyrere enn anslått

Artikkelen er over 6 år gammel

I 2013 ble Nye Modumheimen beregnet til å koste 216 millioner. Nye tall viser at summen er økt til 256 millioner.

Siden 2013 har prisanslaget på Nye Modumheimen økt med 40 millioner kroner.

Gjort endringer

– Om lag 30 millioner av økningen kommer av at vi har gjort en del nødvendige endringer i prosjektet, sier ordfører Terje Bråthen.

Siden tallene først ble presentert er det gjort både tekniske og konstruksjonsmessige endringer. Samt at det er tatt med nye garderober, akuttmottak og nytt bårerom i prosjektet.

Siden 2013 har det også vært en prisøkning på fire prosent.

– Dette samlet er årsaken til at prosjektet nå er kostnadsberegnet til å komme på 256 millioner kroner, sier rådmann Aud Norunn Strand.

Innenfor marginene

Totalsummen er fortsatt innenfor de sikkerhetsmarginene politikerne vedtok i 2013.

Bråthen mener det derfor ikke er noen dramatikk i tallene som nå er lagt fram.

Kan bli billigere

– Hva prisen til slutt blir vet vi ikke før vi har fått inn tilbudene på byggingen av sykehjemmet. Viser det seg at det blir for dyrt, kan vi fortsatt vurdere om det er noe vi må kutte, for å holde oss innenfor de rammene vi har, sier Bråthen.

Han utelukker ikke at prisen også kan bli lavere enn hva det nå ser ut til.

– Det er helt avhengig av konjunkturene i markedet når oppdraget blir gitt. Om entreprenørene har lite å gjøre, kan det påvirke prisen i positivt retning for oss.

Økte tilskudd

Rådmannen påpeker at de statlige tilskuddene per sykehjemsplass har økt vesentlig siden de først prisanslagene ble laget fram.

– Det har ført til at mye av prisøkningen siden 2013, dekkes inn av de økte tilskuddene, sier Strand.

Ikke urovekkende

Rådmannen mener det per i dag ikke er noe urovekkende for kommuneøkonomien at prisanslaget har økt med 40 millioner kroner siden planene ble lansert i 2013.

– Den langsiktige investeringen er jeg derfor ikke redd for, men den stor utfordringen i årene som kommer vil være å finne penger til driften, sier Strand.

Kommentarer til denne saken