– Vi er så stolte. Med hånden på hjertet kan vi si at i Midnattskonsertens historie har vi knapt vært så fornøyd med det vi skal levere i Heggen kirke 20. desember, sier en boblende entusiastisk Astrid Lehne Åmotsbakken fra Geithus Musikkorps.

Medvirkende på konserten er Lena Grøtterud, Runar Wam, Positiv Puls, Stian Tveit, Jan Ekornrud, Arild Løvik og et korps, som visstnok skal være i storslag med sin musikalske leder Øyvinn Pedersen. Han skal også bidra på sin saksofon.

– Det kan knapt bli bedre og en av grunnene til det er at siden nesten alle er moinger har vi hatt god anledning til å øve sammen og bli samkjørte, forteller Åmotsbakken.

Hun stopper ikke flommen av superlativene der.

Lover julestemning

– Vi har heller aldri hatt et så variert repertoar. Det er rotnorsk, det er Prøysen, det er amerikansk, det er irsk. Det er solister, det er duetter, det er kor, det er instrumentalt og det er alt i sammen, forteller hun og får nesten pustebesvær.

Åmotsbakken og resten av korpset har derfor en oppfordring til Modums befolkning:

– Kom til Heggen kirke denne siste lørdagen før jul og få med dere midnattskonserten som vi har kalt «Julestemning, en praktfull og ekte julekonsert!»

Tradisjon

Geithus Musikkorps begynner å bli erfarne arrangører av enne konserten. Den aller første ble holdt i 1995.
Korpset sørger hvert år for å ha med seg forskjellige kjente artister som solister. I fjor var det Marion Ravn.

Men i år blir det altså lokale artister, og konserten blir minst like bra, mener Åmotsbakken.

Billettene til konserten pleier å bli solgt unna som varmt hvetebrød. I fjor var den utsolgt i god tid, så de som vil få med seg denne, må være tidlig ute.